Joel Greenberg, fostul functionar fiscal din Florida al carui dosar penal a condus la o ancheta de trafic sexual a reprezentantului Matt Gaetz , a pledat vinovat luni pentru sase acuzatii impotriva sa si a recunoscut ca intentioneaza sa coopereze pe deplin cu anchetatorii federali.

Greenberg, in catuse, purtand o salopeta de inchisoare si o masca chirurgicala albastra, si-a recunoscut vinovatia pentru sase din cele 33 de acuzatii care i-au fost depuse – furt de identitate, urmarire, frauda prin fir, conspiratie pentru mituirea unui oficial public si trafic sexual de minor.

Intrebat de judecatorul de la Curtea Districtuala SUA din Orlando daca toate acuzatiile au fost de fapt, el a spus in repetate randuri ,,da” si ,,da”.

Pledoaria lui Greenberg ar putea crea probleme pentru Gaetz, un republican care este un sustinator deschis al fostului presedinte Donald Trump.

Oficialii federali analizeaza daca Greenberg si Gaetz au folosit internetul pentru a gasi femei pe care sa le poata plati pentru sex si daca Gaetz a avut o relatie sexuala cu un minor pe care l-a platit pentru a calatori cu el, a raportat The New York Times, citand trei persoane informate cu privire la aceasta chestiune. .

Gaetz a negat in mod repetat orice actiune gresita si nu a fost acuzat de vreo infractiune.

Gaetz a aparut pentru a face lumina a scandalului in timp ce discuta cu un grup de activisti republicani in weekend, spunand ca acuzatiile nu sunt la fel de rele ca intoarcerea emisiilor la Congres.

“Sunt acuzat in mod fals ca am facut schimb de bani pentru favoruri obraznice”, a declarat Gaetz la Summitul Politic din Ohio din Strongsville. “Cu toate acestea, Congresul a reinstituit un proces care legalizeaza actul corupt de schimb de bani pentru favoruri, prin intermediul unor repere, si toata lumea stie ca aceasta este coruptia”.

Acordul de pledoarie al lui Greenberg a fost depus vineri in instanta . Documentele depuse in legatura cu acordul nu mentioneaza Gaetz, care nu a fost mentionat luni in instanta.

Greenberg a fost arestat preventiv in asteptarea sentintei sale, care va avea loc mai tarziu. El se confrunta cu un minim obligatoriu de 12 ani de inchisoare si, in conformitate cu conditiile acordului, va trebui sa plateasca sute de mii de dolari in restituire si sa se inregistreze ca infractor sexual.

Ca parte a acordului, Greenberg a fost de acord ,,sa coopereze pe deplin cu Statele Unite in ancheta si urmarirea penala a altor persoane si sa depuna marturie, sub rezerva urmaririi penale pentru marturie mincinoasa sau facand o declaratie falsa, pe deplin si cu sinceritate in fata oricarei proceduri a unei instante federale sau a unei proceduri federale. marele juriu in legatura cu acuzatiile din acest caz. “

Greenberg, un tata casatorit a doi copii, a recunoscut ca a cheltuit peste 70.000 de dolari in 150 de tranzactii pentru a plati femeile pentru sex in perioada 2016-2018. si altii “, a recunoscut el in dosarele instantei.

Doua dintre celelalte acuzatii la care a recunoscut au fost cele care au dus la arestarea sa anul trecut: furt de identitate si urmarire. Procurorii l-au acuzat pe Greenberg ca a folosit identitatile false pentru a-i spulbera un profesor care isi contesta campania de re-alegere pentru vamesul judetului Seminole.

Greenberg il acuzase in mod fals pe rival ca se angajase in ,,abateri sexuale cu un student”, a declarat Departamentul de Justitie.

Profesorul, Brian Beute, a participat la sedinta de recunoastere a motivelor si a vorbit in prealabil cu reporterii . El le-a multumit sotiei si fiicelor sale, ,,care au suportat trauma acestor acuzatii ingrozitor de false”.

Beute a spus ca, incepand cu doar o saptamana dupa ce a depus candidatura pentru colectorul de impozite, ,,am sustinut o serie de atacuri de opt luni asupra personajului meu”.

Beute s-a intrebat cum Greenberg, care a recunoscut, de asemenea, ca a deturnat bani din slujba sa de la guvern, a reusit sa scape la fel de mult ca si el atat timp cat a facut-o. El a cerut o ancheta a biroului vamesului.

“Statul sistemului de supraveghere din Florida a fost fie complicit, fie nu a reusit sa monitorizeze biroul de colectare a impozitelor din judetul Seminole”, a spus el. “De ce? Cine este responsabil pentru acest esec? In cadrul unui sistem functional si eficient de verificari si solduri, este foarte posibil ca unele infractiuni sa fi fost prevenite, iar evenimentele de astazi sa nu fi avut loc niciodata.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here