A fi puternic din punct de vedere mental este adesea o alegere si ceva ce trebuie sa ne insuflam. Nu este o calitate magica pe care cativa dintre noi suntem norocosi sa o avem. Toata lumea atinge un punct din viata lor in care puterea lor mentala este testata la limita. Ar putea fi o relatie de lupta, probleme cu copiii tai sau un sef pentru care nu-ti place sa lucrezi.

Cu toate acestea, oricare ar fi provocarea, trebuie sa fiti puternici si sa incepeti sa vedeti lucrurile dintr-un unghi diferit si sa luati masuri rapide daca doriti sa treceti rapid prin aceasta perioada. Asta il face sa sune foarte usor. In adevar – nu este atat de usor.

A fi puternic din punct de vedere mental atunci cand simti ca nu exista o cale de iesire este extrem de provocator. Trebuie sa incercati sa gasiti acea forta suplimentara de undeva pentru a trece.

Este obisnuit pentru cei care sunt puternici din punct de vedere mental sa vada provocarile ca pe ceva pe care trebuie sa le depaseasca, mai degraba decat obstacole imposibile in calea lor.

Un mare exemplu in acest sens este Thomas Edison. Cand fabrica sa a ars in 1914, a spus: ,, Slava Domnului, toate greselile noastre au fost arse. Acum putem incepe din nou proaspat. “

Avand in vedere ca valoreaza prototipuri in valoare de 23 milioane USD, raspunsul sau a luat o duritate mentala incredibila pentru a dori sa se ridice si sa inceapa din nou de la zero. A vazut oportunitatea in provocare.

Din fericire exista obiceiuri pe care le putem adopta cu totii pentru a ne imbunatati puterea mentala. In acest post, ne vom uita la 5 trasaturi ale celor care sunt puternici din punct de vedere mental. Toate acestea pot fi implementate imediat.

Inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala (EQ) este probabil cea mai importanta trasatura a fortei mentale, este aproape imposibil sa fii puternic din punct de vedere mental daca nu ai capacitatea de a intelege si de a face fata emotiilor negative si de a le transforma in ceva pozitiv.

Acele momente care iti testeaza forta mentala iti testeaza in egala masura EQ-ul. La fel ca IQ-ul dvs. poate fi imbunatatit , puteti lucra si la EQ-ul dvs. pentru a-l imbunatati. De fapt, 90% dintre cei mai performanti au ecualizatori mari si castiga in medie cu 28.000 de dolari mai mult in fiecare an decat cei cu un echivalent inferior, deci este cu siguranta ceva la care ar trebui sa lucrati.

Incredere

Oamenii puternici din punct de vedere mental sunt de obicei oameni increzatori. Henry Ford rezuma bine: ,,Fie ca crezi ca poti, fie ca crezi ca nu poti – ai dreptate”. .

Cei care sunt duri din punct de vedere psihic respecta principiul Ford conform caruia mentalitatea ta are o influenta foarte puternica asupra faptului ca vei reusi sau nu. Acest lucru este sustinut si de un studiu de la Universitatea din Melbourne, care afirma ca oamenii increzatori castiga salarii mai mari si sunt promovati mai mult decat altii.

De asemenea, este important sa se faca diferenta intre increderea adevarata si cea falsa. Increderea falsa este locul in care oamenii incearca sa actioneze increzatori pentru a-si ascunde nesigurantele. In timp ce persoanele dure din punct de vedere mental proiecteaza incredere adevarata si au incredere deplina in abilitatile lor.

Acceptati schimbarea

Persoanele puternice din punct de vedere mental sunt mult mai bine echipate pentru a face fata schimbarilor si pentru a fi flexibile atunci cand este nevoie. Ei inteleg ca temerea schimbarii ar putea fi o amenintare semnificativa pentru succesul lor.

Cand timpul solicita schimbarea, ei se vor adapta si vor construi un plan de actiune, astfel incat sa poata face fata schimbarii. Cea mai semnificativa actiune este imbratisarea schimbarii si convingerea ca va fi o schimbare pozitiva. Majoritatea oamenilor vad schimbarea ca fiind una negativa, aceasta supara norma. Oamenii duri din punct de vedere mental vad oportunitatea.

Acceptati esecul

Esecul unei anumite capacitati este aproape garantat in viata. Nu poti rataci prin viata, asteptand sa nu dea gres niciodata. Conteaza modul in care ne confruntam cu esecul.

Persoanele dure din punct de vedere mental stiu ca totul face parte din proces. Nimeni nu si-a atins vreodata toate obiectivele fara a experimenta esecul.

Intelegand de ce ati esuat, va poate readuce pe calea cea buna. Esecul ne obliga sa gandim diferit si sa gasim solutii la probleme. Persoanele dure din punct de vedere mental vor imbratisa acest lucru ca o oportunitate de a-si imbunatati ideile anterioare.

Pozitivitate

Persoanele puternice din punct de vedere mental sunt inerente pozitive. Nu vor lasa bara implacabila de stiri negative prezentate in mass-media pentru a le da jos. Pentru a fi dur mental nu vei fi prins de lucruri pe care nu le ai control.

A fi pozitiv iti schimba mentalitatea, deoarece creeaza o mentalitate can-do. Cei care sunt puternici din punct de vedere psihic cred ca pot realiza ceea ce isi pun in minte. Conceptul daca se poate face sau nu ceva, se schimba in modul in care se poate face acest lucru. Cautati solutii si nu motive pentru a spune nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here