Nevoia de relaxare si reducerea stresului nu este unica pentru populatia adulta. De fapt, exista multe situatii si factori care ii pot face pe copii sa se simta coplesiti si anxiosi . Prin urmare, este convenabil sa abordati diferitele tehnici de relaxare pentru copii.

Exista studii – ca acesta , de la American Psychology Association – care arata ca copiii de astazi nu sunt in intregime fericiti, iar parintii nu stiu exact de ce si cum sa rezolve acest lucru.

Practic, este o serie de exercitii care ajuta minorii sa-si canalizeze emotiile, astfel incat sa nu le afecteze negativ integritatea. In plus, acestea contribuie la imbunatatirea altor aspecte, cum ar fi concentrarea , calitatea somnului si abilitatile sociale.

Ele chiar se dovedesc a fi o resursa buna pentru a-i ajuta sa depaseasca timiditatea, balbaiala si problemele de autoestimare scazuta . Vrei ca copiii tai sa se bucure de aceste beneficii? Daca da, nu ratati tehnicile distractive de relaxare pentru copii pe care le enumeram mai jos:

1. Tehnica balonului

Exercitiul cu balon este una dintre cele mai populare tehnici de relaxare pentru copii. Este o activitate care poate fi realizata atat in ​​picioare, asezat sau culcat. In plus, este ideal pentru copiii cu ADHD.

Ceea ce ar trebui sa faci?

-In primul rand, spuneti-i copilului sa-si imagineze ca este un balon. Adica va trebui sa se umfle si sa se dezumfla ca un balon.
-Pentru a face acest lucru, spuneti-i sa respire adanc pana cand plamanii ii sunt plini si se simte burtica umflata.
-Apoi, va trebui sa-i ceri sa expira foarte incet pana cand tot aerul va fi stins.
-Spune-i sa repete aceleasi actiuni cateva minute.

2. Sticla calma

Sticla sau sticla calma este o tehnica de relaxare pentru copiii mici care incep sa fie furiosi. Este o metoda care a castigat o mare popularitate , deoarece este destul de atractiva, chiar si la copiii de doi ani.

Ceea ce ar trebui sa faci?

-Pentru inceput, umple un borcan cu apa, colorat si sclipici colorat. Asigurati-va ca il sigilati bine, deoarece cei mici nu ar trebui sa aiba contact direct cu lichidul din interior.
-Cand copilul este furios, da-i butelia sa o agite.
-Cand sclipiciul incepe sa cada in fund, copilul va incepe sa se relaxeze.

3. Yoga pentru copii

Yoga copil este o practica populara pentru capacitatea sa de a promova bunastarea copiilor. Nu numai ca ii ajuta sa-si gestioneze emotiile, dar le favorizeaza si sanatatea oaselor si muschilor. Este chiar recomandat ca un aliat pentru a evita probleme cum ar fi excesul de greutate.

Ceea ce ar trebui sa faci?

-In primul rand, cautati un loc linistit, departe de tot felul de zgomot si distrageri.
-Apoi, rostogoliti o saltea de yoga.
-Ideal este sa faci asanele la egalitate cu copiii, deoarece in acest fel se simt mai motivati.
-Alegeti asanele pentru animale si elementele naturii pentru a le face mai atractive.
-De asemenea, daca este posibil, setati-l cu muzica de fundal relaxanta.

4. Tehnica testoasei

Pentru a termina, va propunem tehnica de relaxare a testoasei. Este o metoda simpla care va permite sa gestionati acele emotii negative care apar in timpul unei tentative sau o suparare.

Ceea ce ar trebui sa faci?

-In primul rand, spuneti-i copilului ca trebuie sa devina broasca testoasa. Asa ca, explicati-i ca atunci cand testoasele se simt amenintate, intra in scoicile lor.
-Prin urmare, atunci cand simte ca nu se poate controla, trebuie sa devina testoasa si sa intre in cochilia sa.
-Cand va aflati in interior, ar trebui sa faceti un scurt exercitiu de respiratie profunda.
-In timp ce face acest lucru, este bine sa-i spui sa-si imagineze lucruri frumoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here