Angajarea unui avocat este adesea prima grija atunci cand ceva nu merge bine si exista implicatii juridice. Gasirea unui avocat este de fapt destul de usoara, dar pentru cei care nu au mai avut nevoie de consiliere legala, gasirea celui potrivit poate fi dificila.

In functie de sfaturile de care aveti nevoie, puteti opta pentru un avocat online si asistenta gratuita. Unele platforme de pe internet va pun la dispozitie o lista de avocati online care va pot oferi sfaturi initiale inainte de a va ajuta sa decideti ce sa faceti. Este posibil ca altii sa va poata ajuta cu cazuri mai complexe si chiar sa va reprezinte la un tribunal. Acesti trei pasi enumerati mai jos, va pot ajuta in selectia celui mai potrivit avocat online pentru problema dvs.:

1. Domeniul de expertiza

Chiar daca in teorie, toti avocatii pot face fata oricarui tip de caz pe baza studiilor si experientei lor, majoritatea avocatilor se specializeaza si dezvolta o expertiza mai profunda intr-un numar limitat de domenii. Aceste zone sunt numite domeniile lor de expertiza. In general, alegerea unui avocat pe baza acestui element va ofera un nivel bun de expertiza si o indrumare mai buna pe tot parcursul cazului dumneavoastra. Aveti grija, insa, daca cel mai bun prieten va recomanda avocatul pe care l-a angajat pentru divort: acest avocat ar putea sa nu fie cel mai eficient in domeniu dvs. De asemenea, este posibil ca intr-un astfel de caz, avocatul sa recomande in mod direct un alt coleg.

2. Experienta unui avocat

Ne referim aici la experienta cu cea mai larga semnificatie, care este numarul de ani in care avocatii si-au desfasurat activitatile, care este, de asemenea, adesea legat de varsta lor. Un avocat mai experimentat este mai probabil sa ofere sfaturi in functie de ceea ce a trait si cu ce este obisnuit. De multe ori, va permite o indrumare mai buna, oferindu-va informatii mai detaliate despre riscuri si consecintele potentiale ale unei proceduri sau alteia.

Un avocat cu cativa ani in care isi indeplineste slujba este, de asemenea, mai obisnuit cu instantele si cu modul in care functioneaza. Putem observa ca un avocat mai experimentat poate beneficia de unele avantaje prioritare, cum ar fi pledarea cazului in fata colegilor sai mai tineri. Cu toate acestea, subliniem faptul ca avocatii mai experimentati sunt adesea mai scumpi. Avocatii care si-au depus juramantul mai recent, in urma studiilor, ar putea oferi avantajul unor cunostinte teoretice mai proaspete, precum si interese adesea mai dezvoltate in ceea ce priveste noile tendinte si tehnologii.

In general, credem ca ar trebui sa luati in considerare experienta in functie de obiectivul dvs.: cu cat veti folosi mai multe proceduri complexe, veti trata subiecte foarte specifice sau veti avea o indrumare foarte profunda si detaliata cu privire la consiliere si strategie, cu atat ar trebui sa luati in considerare un avocat cu experienta.

Dimpotriva, daca doriti o abordare mai deschisa a unor noi tendinte sau tehnologii sau informatii mai teoretice, un avocat care si-a inceput recent activitatile ar putea fi mai bine plasat pentru a va raspunde. Totusi, retineti ca, atunci cand vine vorba de experienta, este foarte dificil sa faceti afirmatii generale si este foarte usor sa credeti in stereotipuri.

3. Pretul unui avocat

In ceea ce priveste preturile, trebuie luate in considerare doua elemente: sistemul de facturare si preturile in sine. In ceea ce priveste sistemul de facturare, fiecare avocat are propria abordare, dar gasim adesea doua optiuni: o rata orara sau un pret fix. Taxarea dvs. pe o ora are avantajul de a va face sa platiti doar pentru timpul petrecut efectiv si efectuat de avocatul dvs. Partea proasta este ca nu puteti sti in avans suma finala care va fi perceputa. Pretul fix este o suma pe care sunteti de acord cu avocatul dvs. Indiferent de timpul efectiv petrecut in cazul dvs., va trebui sa platiti suma convenita. Aceasta metoda este o modalitate buna de a va controla cheltuielile, dar daca avocatul este capabil sa ofere munca intr-un interval de timp mai limitat, nu vi se va permite sa reduceti suma de platit.

In ceea ce priveste pretul in sine, depinde de dvs. si de avocatul dvs. sa decideti si sa negociati daca este necesar, indiferent de sistemul de facturare. Avocatul decide pretul in functie de diferite criterii, care includ situatia dvs. personala si financiara. Asadar, fiti clar cu privire la acest subiect si vorbiti despre acesta cu avocatul ales.

De asemenea, retineti ca, cu cat avocatul dvs. va fi mai experimentat si specializat, cu atat este mai probabil ca pretul sau sa fie ridicat. Pretul poate fi, de asemenea, mai mare atunci cand cazul dvs. are nevoie de cautari sau proceduri foarte complexe sau dificile. Cu toate acestea, chiar daca auzim adesea ca actiunile in justitie sunt costisitoare, majoritatea oamenilor le supraestimeaza. Nu ezitati sa solicitati informatii atunci.

Multi oameni renunta la simplul fapt de a contacta un avocat, presupunand ca vor trebui sa plateasca prea mult, desi unii avocati ofera preturi fixe foarte atractive sau primele intalniri gratuite. De asemenea, puteti opta pentru un avocat online si asistenta gratuita daca aveti anumite intrebari la care aveti nevoie de o lamurire iar angajarea unui avocat nu ar fi necesar in acel moment.