Cu siguranta ai urmarit deja toate capitolele acestei productii coreene. Daca ti-a placut si cauti ceva asemanator, vezi aceste filme si seriale precum The Squid Game.

Cel mai recent hit al Netflix urmareste un grup de oameni care intra intr-o competitie in care fondul de premii este de aproape 39 de milioane de dolari.

Prea tarziu, totusi, isi dau seama ca isi risca viata in ceea ce par a fi jocuri infantile inocente.

Cu toate acestea, exista cei care cred ca acele noua episoade nu au fost suficiente. Nu avem o continuare confirmata, dar exista si alte seriale despre competitii mortale sau filme in care scopul personajului principal este sa supravietuiasca orice ar fi.

Filme si seriale precum The Squid Game

  • Alice in Borderlands (2020)

Pentru a continua cu febra serialelor asiatice de pe Netflix, il puteti consulta pe acesta care are doar opt episoade.

Este bazat pe manga (comic japonez) cu acelasi nume si scris de Haro Aso, iar povestea il urmareste pe Arisu, un fan al jocurilor video care este transportat impreuna cu alti oameni intr-un Tokyo abandonat.

Acolo sunt nevoiti sa concureze in mai multe jocuri periculoase care se schimba in nivel si dificultate. Dupa ce a supravietuit primului, fiecare participant primeste o „viza”.

Da, ca cel de care ai nevoie pentru a sta in anumite tari. Acest lucru este extins cu cat concureaza mai mult, dar daca acestea expira, oamenii sunt executati de lasere care vin din cer.

Un al doilea sezon al acestui serial este deja confirmat.

  • Battle Royale (2000)

Nu numai ca seriale precum The Squidward Game vin din Japonia, dar acesta este filmul care ar putea fi mama multor din ceea ce veti vedea pe aceasta lista.

Regizat de Kinji Fukasaku, se bazeaza pe un roman cu acelasi nume de Koushun Takami. Si este ca de la lansare a devenit un fenomen cultural si chiar un film cult.

Povestea are loc intr-o Japonie cu un guvern totalitar care ia masuri extreme. Una dintre ele este sa aleaga o clasa de liceu an de an pentru a-i duce pe o insula in care doar unul trebuie sa supravietuiasca.

Filmul a fost atat de controversat incat a durat aproape un deceniu pentru a ajunge in alte tari din afara Japoniei.

Ca fapt curios, de la lansarea acestui film, termenul „battle royale” a inceput sa aiba forta in cultura populara (cinema, carti, benzi desenate, animatie, jocuri video) pentru a defini acele povesti in care un grup de oameni trebuie sa se elimine intre ei. pana cand Doar unul supravietuieste.

  • Sweet Home (2020)

Desi aici nu este un totul impotriva tuturor, este din serialul precum The Squid Game din cauza instinctului intens de supravietuire pe care il au personajele.

Aceasta productie sud-coreeana se concentreaza pe Cha Hyun-soo, care isi paraseste familia pentru a locui singur intr-un apartament. Dar lucrurile scapa de sub control atunci cand creaturi misterioase ameninta sa distruga omenirea.

Tanarul este prins cu vecinii sai, care spera ca monstrii sa nu intre in cladire. Cu toate acestea, ei nu sunt in siguranta si trebuie sa faca totul pentru a supravietui.

  • Experimentul (2001)

Nu numai in Asia gasesti povesti in care limitele umanitatii sunt testate. Acest film german, bazat pe cartea Black Box a lui Mario Giordano, are si al sau.

Povestea este inspirata de un eveniment real: experimentul de la Stanford din 1971. Dinamica a fost de a aduna un grup de oameni si de a-i imparti in roluri: prizonieri si temniceri.

Toti ar fi blocati intr-un mediu pazit si ar trebui sa-si ia rolul in serios. Cu toate acestea, la un moment dat totul scapa de sub control, ducand oamenii la situatii extreme.

Exista un remake din SUA cu Adrien Brody in rolul principal. Desi nu este la fel de bun, este mai usor de gasit.

Pe baza experimentului original, a fost realizat filmul The Stanford Prison Experiment with Ezra Miller.

  • Panica (2021)

Nu toate serialele precum The Squid Game sunt de la Netflix; Aceasta este o productie Amazon Prime Video care a aparut la inceputul anului 2021.

Totul se petrece in ceea ce pare a fi un oras linistit, dar realitatea este ca in fiecare vara absolventii trebuie sa participe la o serie de provocari pentru a evada si a avea o viata mai buna.

Dar anul acesta lucrurile s-au schimbat si, desi recompensa este mai mare, amenintarile au crescut. Deci participantii vor trebui sa se confrunte cu cele mai mari temeri ale lor sau sa moara.

  • Epurarea –  2013

Acest film, numit si Noaptea ispasirii in tara noastra, este perfect pentru cei dintre noi care suntem pasionati de The Squid Game.

Si da, desi baza intrigii se repeta in continuarea ei, trebuie sa acceptam ca acestea devin din ce in ce mai absurde si mai putin interesante; De aceea ramanem cu originalul.

In cazul in care nu i-ati vazut niciodata, se dovedeste ca Statele Unite au un guvern totalitar care sarbatoreste in fiecare an o noapte speciala pe care o numesc Purge.

Pe durata acesteia, toate tipurile de infractiuni sunt legale, inclusiv crima.

  • Mirai Nikki sau Jurnalul viitorului (2011)

In anime poti gasi si seriale precum The Squid Game ; una dintre ele este cea a lui Mirai Nikki , bazata pe manga cu acelasi nume.

Yukiteru Amano este un student singuratic care scrie tot timpul in jurnal pe telefon. Singurul lui prieten este imaginar si se numeste Deus Ex Machina, Zeul Timpului.

Dar acesta devine real si va ofera posibilitatea de a vedea ce se va intampla in urmatoarele 90 de zile. Totusi, il implica si intr-o competitie cu 12 participanti si unde va fi un castigator.

  • Cercul  – 2015

Acest thriller psihologic a fost realizat in America si urmareste 50 de oameni care se trezesc intr-o camera intunecata dispusa in doua cercuri.

Cand incearca sa miste sau sa atinga pe altii, suna alarmele si daca ii ignora, sunt ucisi. Dar sa nu te misti nu ii va salva, deoarece la fiecare doua minute altcineva moare.

Nimic nu este intamplator, deoarece ei descopera ca ei insisi au puterea de a decide cine va fi urmatoarea victima.

  • Re: Mind (2017)

Ne pare rau, dar japonezii au o multime de seriale precum The Squid Game , desi acesta se simte mai mult ca un thriller psihologic.

Unsprezece fete de liceu se trezesc intr-o camera cu picioarele legate de podea si nestiind cum au ajuns acolo.

Isi dau seama ca ceva ii uneste si trebuie sa afle cine i-a dus acolo, in timp ce incearca sa scape, pe masura ce incep sa dispara unul cate unul.

  • Gata sau nu ( 2019)

Desi a trecut neobservat de multi oameni, acest film duce si jocul pentru viata ta la extrem.

Grace este pe cale sa se alature familiei bogate a logodnicului ei Alex Le Domas. In noaptea nuntii, ea descopera ca familia are o traditie excentrica.

Pentru a fi acceptata, fiecare persoana din afara trebuie sa participe la un joc, care se dovedeste a fi letal, deoarece toata lumea lupta pentru a supravietui.