WandaVision este unul dintre serialele Marvel si Disney+ pe care trebuie sa le urmaresti pentru a intelege faza 4 a Marvel. Kevin Feige, „Big Man” al Studiourilor Marvel, a dezvaluit serialul care va avea premiera pe platforma de streaming Disney+ va fi conectat la noile filme si ca, daca nu vrei sa ratezi niciun detaliu si vrei sa intelegi evolutia personajele si noile lor povesti, trebuie sa fii constient de ceea ce se intampla pe micul ecran.

Disney+ a rupt-o deja cu The Mandalorian (nu stiam ca avem nevoie de un serial Star Wars pana nu l-am vazut), dar acesta este doar inceputul, pentru urmatorii cativa ani, are cateva seriale aliniate care sunt derivate din Marvel Cinematic. Universe, unul dintre cele mai importante este WandaVision, cu Paul Bettany ca Vision si Elizabeth Olsen ca Scarlet Witch, care va avea mai multe episoade decat s-a discutat initial.

Marvel a anulat spectacole ca si cum nu ar exista maine (Daredevil, Iron Fist si Jessica Jones au fost primele lor victime), dar asta pentru ca se pregatesc pentru ceva mare acum ca au puterea Disney de partea lor si WandaVision, Loki si Falcon si Soldatul de iarna sunt doar inceputul.

Inca de la primul trailer, Disney Plus a aratat ca seria nu seamana cu nimic din ce am vazut pana acum in MCU. Deja in mijlocul Craciunului a sosit un trailer care anticipa ca Vrajitoarea Stacojie si Viziunea nu vor fi singurele cu puteri in suburbia in care locuiesc, pentru ca in avanpremiera se vede si ca una dintre vecinele ei pe nume Acnes are capacitatea sa ne jucam cu realitatea sau cu ceea ce credem noi ca este realitate. De parca nu ar fi de ajuns, la doar cateva zile dupa premiera a fost dezvaluit ca serialul va consta din noua episoade in primul sau sezon. Ceea ce a dezvaluit Disney intr-o declaratie depaseste cele sase sau sapte episoade discutate initial. 

Stirea a declansat chiar asteptari cu privire la un posibil dublu capitol in premiera sa. „Deoarece serialul ar trebui sa fie difuzat timp de opt saptamani pana pe 5 martie, acest lucru a dus la speculatii ca WandaVision va debuta pe 15 ianuarie cu doua episoade”, a scris CBR.

Sosirea anuntului episoadelor se adauga la seria de trailere care ne-au permis sa vedem mai multe din acest serial. Anterior puteai vedea putin mai mult din casatoria nebuna dintre Scarlet Witch si Vision, copiii lor, vecinii lor si toate problemele care urmeaza sa se intample. Wanda insasi recunoaste ca nici macar ei nu stiu la ce sa se astepte. Ceea ce este clar este ca realitatea pe care a construit-o este in pericol si va avea nevoie de tot ajutorul pe care il poate obtine pentru a iesi din ea, de unde ar putea intra in joc Doctor Strange. 

Exista deja cateva detalii despre ceea ce vom vedea in WandaVision si avem deja un prim trailer complet (plin cu Oua de Paste) care dezvaluie mai multe detalii despre noul serial Disney+. WandaVision va dezlantui nebunia si puterile lui Scarlet Witch, care pare sa fie pierduta intr-o realitate alternativa care ar putea pune in pericol lumea reala. 

Primul teaser a fost dezvaluit in timpul Super Bowl-ului din 2020 si a aratat ca Wanda, alias Scarlet Witch, si Vision sunt prinse intr-o realitate alternativa in care trec prin diferite seriale de televiziune din anii 50, ceea ce pare sa confirme ca, pentru a face fata cu The durere de a fi pierdut Vision in lupta cu Thanos, Wanda a creat o noua realitate in care ar putea fi impreuna.

Regia:

Paul Bettany si Elizabeth Olsen isi vor relua personajele din MCU. De asemenea, in timpul Disney’s D23 Expo (unde afisul a fost dezvaluit), a fost dezvaluit ca WandaVision se vor alatura trei personaje , doua din Marvel Cinematic Universe si un incepator. Kat Dennings si Randall Park isi vor relua rolurile MCU de Darcy Lewis si, respectiv, agent Jimmy Woo, iar Kathryn Hann va juca o vecina barfa (care ar putea fi de fapt mentorul Wandei in House of M).

Teyonah Parris (If Beale Street Could Talk) se alatura si WandaVision ca Monica Rambeau, un personaj pe care a ajuns sa-l aprecieze initial in copilarie in Captain Marvel.

Temele serialului:

Elizabeth Olsen a dezvaluit deja cateva detalii despre ceea ce ne putem astepta sa vedem in serie. Intr-un interviu pentru The New York Times, actrita care ii da viata Scarlet Witch a dezvaluit ca sanatatea mintala va juca un rol foarte important in poveste. 

WandaVision este un concept incredibil. Este prima data cand ajungem sa o intelegem ca Vrajitoarea Stacojie ca apare in benzi desenate si asta ma entuziasmeaza pentru ca nu am reusit sa-i dam acest nume pe ecran”, a declarat Olsen pentru The New York Times. va fi foarte distractiv. El a fost intotdeauna o reprezentare a sanatatii mintale si a bolilor in benzi desenate, iar rolul sau cel mai important la Marvel este gestionarea acestui stigmat.”

Istoria

Totul pare sa indice ca va fi plasat intr-o versiune alternativa a anilor 50, in care Wanda cauta o modalitate de a face fata mortii lui Vision si, eventual, de a-l aduce inapoi cu ajutorul Doctorului Strange.

„Sunt destul de multe alte carti de benzi desenate la care lucram si vor fi Wanda si Vision si cred ca in chat-ul de lansare Disney+, au aratat o imagine cu noi in anii ’50”, a spus Olsen pentru Variety. Acest lucru pare sa indice ca vom vedea vietile acestor personaje ca un cuplu, dar exista cu siguranta sansa ca totul sa fie o nascocire a imaginatiei Wandei, in timp ce ea se confrunta cu trauma mortii lui Vision.

Insusi presedintele studiourilor Marvel, Kevin Feige, a descris seria intr-un mod destul de intrigant, spunand ca este „jumatate clasic, jumatate sitcom MCU”.

Scriitorul principal Jac Schaeffer explica ca „Show-ul este o scrisoare de dragoste catre epoca de aur a televiziunii. Aducem un omagiu si onoram toate aceste spectacole uimitoare si oamenii care au venit inaintea noastra, [dar] incercam, de asemenea, sa deschidem noi terenuri.”

Serialul, care se bazeaza pe povestea House of M, va amesteca comediile clasice cu elemente de film de actiune si va permite Vrajitoarei Scarlet sa afiseze „capacitatile complete ale puterilor ei telekinetice”.