Mie nu mi s-a intamplat pana acum sa fiu intrebata de ce calatoresc. Probabil pentru ca 99% dintre noi viseaza sa faca asta mai mult decat o fac deja și e ca un dat – oamenilor la place sa calatoreasca.

Dar, in caz ca o sa ma intrebe asta cineva, la un moment dat, mi-am pregatit o lista cu raspunsuri. Primele raspunsuri care mi-au trecut prin minte. Superficiale sau nu, sunt motive la fel de bune ca oricare altele:

1. pentru ca e genial sa se ocupe altcineva de curațenie, ordine și mic dejun…

…singura mea grija ramanand sa fie ce fac in ziua respectiva. Pe unde ma mai plimb, ce vreau sa mai vizitez, in ce roadtrip sa mai pornesc.

2. pentru ca stau mult mai mult in aer liber decat intr-o zi obișnuita petrecuta acasa…

…și asta e un și mai mare plus de cand a aparut bebe Ana.

3. pentru ca sunt o pofticioasa fara pereche…

…și oricat de variata ar fi oferta gastronomica din București, niciun restaurant cu specific nu se compara cu mancarea respectiva servita in țara de baștina.

3′. pentru ca pe drum mi-au venit unele dintre cele mai bune idei de pana acum…

…viajoa.ro fiind doar un exemplu.

3”. pentru ca departe de casa imi aduc aminte, de fiecare data, ce mult imi place acasa…

…și n-aș da senzația asta de apreciere a orașului in care stai, a casuței tale și a prietenilor pe nimic din lume. E un sentiment placut ca ți-ai gasit locul, ca ești unde trebuie sa fii.

Și apropos de sentimente placute, acum ca am terminat de trecut in revista cele 3+ motive pentru care calatoresc trebuie sa recunosc ca am un zambet larg pe fața. Da, calatoriile au efectul asta asupra mea. Chiar și numai gandul la calatorii declanșeaza automat reacția asta

Daca și voi sunteți la fel, vreți sa calatoriți cat mai mult, cat mai des, probabil ca ce urmeaza sa va spun o sa va surada.

Incepand de azi, timp de doua saptamani, daca achiziționați bilete de avion, nopți de cazare sau pachete de vacanțe de la Eximtur primiți automat un voucher de reducere și un cadou de vacanța! Este modalitatea prin care una dintre cele mai mari agenții de calatorii de la noi (și aș adauga ca și una dintre cele mai serioase) a ales sa sarbatoreasca implinirea a 20 de ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.eximtur.ro/20deani, iar la Call-center Non-stop *9977 puteți suna pentru a gasi vacanța sau biletul de avion potrivite voua.

Noi ii uram la mulți ani, iar voua va lansam o intrebare-provocare (in cazul in care va imaginați ca e ușor sa raspundeți :P): de ce va place sa calatoriți? Aștept motivele in comentarii, iar pe 30 aprilie voi premia trei dintre raspunsuri. Avem un cadou surpriza oferit de Eximtur, cel mai tare magnet de frigider 100% romanesc și o coperta de carte personalizata care vine la pachet cu “Orașele invizibile”.