“Buna,

Ma numesc Anamaria, am 38 de ai si o mare problema in casnicie: sotul nu ma mai satisface!

Ne-am inceput relatia acum 15 ani, si de 12 ani suntem casatoriti. Pot spune cu mana pe inima ca nu am avut niciodata probeleme la capitolul sex, insa acum parca lucrurile s-au schimbat.

Am observat aceasta schimbare in urma cu aproximativ 1 an, sotul meu devenind mai rece si mai distant. Intr-un cuvant, cred ca nu-mi mai acorda suficienta atentie. Nu pot spune ca aveam o viata sexuala foarte activa, insa incercam sa ne simtim bine atunci cand se intampla sa facem dragoste.

La inceput m-am gandit ca poate are pe altcineva, insa nu am gasit nimic concret si chiar am vorbit cu el despre acest lucru. Mi-a spus ca nu are pe nimeni altcineva si ca nici nu isi doreste acest lucru, ca este fericit cu mine.

Apoi, m-am gandit ca are probleme la serviciu. Una dintre prietenele mele bune lucreaza la aceeasi companie ca si sotul meu si mi-a spus ca lucrurile stau bine si din punctul acesta de vedere. Asa ca am taiat problemele de la serviciu de pe lista.

Urmatorul lucru care mi-a venit in minte a fost monotonia care este posibil sa se fi instalat intre noi. Este adevarat ca nu avem niciodata prea mult timp sa ne “rasfatam” atunci cand facem dragoste, mai ales din cauza celor doi copii, de 10 si 8 ani, care nu ne permit sa avem prea multe momente de singuratate.

Sexul a devenit pentru noi ceva aproape mecanic, si am impresia ca ne-am transformat in doi roboti. Vreau insa sa avem relatia amoroasa pe care o aveam in trecut. Am vorbit cu sotul meu despre toate aceste lucruri, si despre cum ma simt, si mi-a spus ca lui nu i se pare ca s-a schimbat nimic.

Cum sa actionez in aceasta situatie? Ce sa fac si cum ar trebui sa ma comport pentru ca totul sa fie din nou minunat intre noi? Oare chiar am ajuns la un nivel de saturatie si nu mai pot fi satisfacuta de sotul meu?

Va multumesc anticipat pentru sfaturile dvs!”