Spun ”daca mai ai concediu” pentru ca sunt genul de seriale care te vor ține captiva in casa cu zilele. Unele dintre ele deja incheiate, altele in pregatirea unui nou sezon, serialele urmatoare te vor deconecta de la realitate și te vor trimite in povești cu dragoni și creaturi sinistre ascunse-n paduri fantastice, mintea unor detectivi aflați intr-un moment tensionat in viața lor, a unui celebru psihiatru interpretat maiestuos de Mads Mikkelsen sau in universul fetelor.

”Game of Thrones”/ ”Urzeala Tronurilor” este poate cel mai controversat serial la ora actuala. Daca inițial am fost sceptica, din doua motive (autorul inca scrie la epopee și genul fantastic, aventura), dupa ce am vazut primul sezon am devenit dependenta. Pentru ”Game of Thrones” iți trebuie rabdare, memorie și atenție la detalii, dar mai ales tarie de caracter. In primul rand pentru ca s-ar putea sa-ți placa niște personaje care (spoiler alert) vor muri in cele mai crude moduri posibile și in al doilea rand, oamenii nu se tem de exprimarea sexualitații, de orice fel. Lasand deoparte povestea celor noua familii de vița nobila care lupta pentru a obține controlul taramului mistic Westeros, imaginile sunt senzaționale!

Despre True Detective”/”Detectivii din Louisiana” aș putea scrie cateva pagini bune, dar am sa ma rezum la cateva fraze. In primul rand, are doar opt episoade, deci nu trebuie sa petreci mai mult de un weekend sechestrata la domiciliu. In al doilea, cuplul Matthew McConaughey și Woody Harrelson este o oportunitate pe care nu trebuie sa o ratezi pe micul ecran. Povestea este a doi detectivi din Louisiana care pornesc pe urmele unui criminal, dupa ce au redeschis un caz foarte controversat cu 17 ani in urma. Pe langa firul narativ al poveștii, gasirea criminalului misterios, serialul vorbește despre relația stranie dintre Hart și Cohle, momentele tensionate dintre ei, dar mai ales despre modalitatea lor de a conviețui, deși traiesc amandoi la poluri opuse: Hart – tipologia pesimistului singuratic, al filosofului disperat și Cohle – familistul sociabil, dar infidel, cel care reacționeaza instinctiv. Succesul ”True Detective” reprezinta dovada ca in era vitezei se mai fac seriale cu tematici profunde și ca oamenii sunt deschiși pentru astfel de povești.

”House of Cards”/”Culisele Puterii” este imparțit in capitole, iar pana astazi poți urmari 26, formand primele doua sezoane. Va trebui sa aștepți apoi pana in 2015 pentru al treilea. Spune povestea unui congresman interpretat de celebrul Kevin Spacey care impreuna cu soția sa, interpretata de Robin Wright, incepe razbunarea asupra celor care l-au tradat. Drama politica se bazeaza pe romanul cu același nume al lui Michael Dobbs. Se desfașoara in Washington-ul zilelor noastre și este plina de jocuri de putere, schimburi de informații, momente tensionate și suspans.

Am inceput sa ma uit la serialul ”Hannibal” pentru ca sunt un fan infocat Mads Mikkelsen, un celebru actor danez, pe care doream sa-l vad in rol negativ. Povestea nu este a lui, ci a lui Will Graham, un investigator FBI, specializat in identificarea criminalilor prin stabilirea profiulului acestora intr-o maniera proprie: empatizeaza cu aceștia. Consilierul sau este doctorul Hannibal Lecter, un personaj infricoșator și extrem de inteligent care-i manipuleaza pe cei din jur cu o ușurința aproape iritanta. N-am sa spun mai mult, dar finalul sezonului doi te va ului. Este in pregatire sezonul trei, dar planuit pentru 2015.

”Girls”/”Fetele” este un serial care a facut furori atat in randul femeilor cat și barbaților, nu numai pentru scenele nud, dar și pentru onestitatea cu care se observa și se pune pe ecrane viața a patru prietene trecute de 20 de ani, care mai de care cu diverse probleme existențiale. Hanna este absorbita de propria viața și de dorința de a deveni scriitoare, Marnie este o tipa superficiala in cautare de validari de la oamenii din jur, Jess este boema dependenta de droguri și Shoshanna este tipa care are nevoie de aprobarea celor din jur pentru a exista.