Cartile Tarotului Major Arcana reprezintă lecțiile de viață, influențele karmice și marile teme arhetipale care influențează viața ta și călătoria sufletului tău către iluminare. Înțelesurile cărții Arcana Majoră sunt profunde și complexe – în moduri frumoase! Tezele cărților de tarot reprezintă cu adevărat structura conștiinței umane și dețin cheile lecțiilor de viață transmise de-a lungul veacurilor. Cunoscute și sub numele de Trump Cards, cărțile Arcana Majoră includ 21 de cărți numerotate și 1 carte fără număr (Prostul).

Nebunul este personajul principal al Arcanei majore și își face călătoria prin fiecare dintre cărți, întâlnindu-se cu noi profesori și învățând noi lecții de viață pe parcurs și ajungând în cele din urmă la finalizarea călătoriei sale cu cartea Lumii. Aceasta este cunoscută sub numele de Călătoria nebunului și este o modalitate utilă de a înțelege linia povestirii semnificațiilor cărții Tarot Major Arcana. Pe https://tarot.ro/ afli si mai multe lucruri interesante despre cititul in carti de tarot.

Ce înseamnă o carte Arcana majoră într-o lectură de tarot?

Când vedeți o carte Arcana Majoră într-o lectură de Tarot, sunteți chemat să reflectați asupra lecțiilor de viață și temelor care sunt în prezent experimentate. O carte de Arcana Majoră va stabili adesea scena pentru întreaga lectură a Tarotului, celelalte cărți se referă la acea semnificație de Arcana Majoră.

Ce înseamnă când o lectură de tarot este în mare parte cărți de tarot cu arcane majore?

Când o lectură a Tarotului este alcătuită în principal din cărți arcana majoră, vă confruntați cu evenimente care va schimbă viața, care vor avea efecte pe termen lung. Există lecții importante la care trebuie să acordați atenție pentru a progresa în continuare în căutarea voastră spirituală și personală. Dacă multe dintre cărțile Tarotului Major Arcana sunt inversate, totuși, poate fi un semn că nu acordați suficientă atenție acestor lecții importante de viață și trebuie să stăpâniți mai întâi lecția înainte de a putea merge mai departe.

Arcane majore

Arcanele majore sau atuurile sunt un set de douăzeci și două de cărți din pachetul Tarot. Acestea servesc drept atu permanent și se disting de cele patru costume standard cunoscute colectiv sub numele de Arcana Minor. Termenii „Major” și „Arcane minore” sunt folosiți în aplicațiile oculte și divinatorii ale punții și provin de la Jean-Baptiste Pitois, scriind sub numele Paul Christian. Dummett scrie că inițial Arcanele majore aveau o semnificație alegorică sau ezoterică simplă, provenind în cea mai mare parte în ideologia de elită din curțile italiene din secolul al XV-lea, când a fost inventată.

Semnificația ocultă a început să apară abia în secolul al XVIII-lea, când Antoine Court de Gébelin a publicat Le Monde Primitif. Construcția semnificației oculte și divinatorii a Tarotului și a Arcanei majore și minore a continuat de acolo. De exemplu, Antoine Court de Gébelin a susținut semnificația egipteană, cabalastică și divină a atuurilor Tarotului: Etteilla a creat o metodă de divinație folosind Tarotul: Eliphas Lévi a muncit din greu pentru a se desprinde de natura egipteană a Tarotului divinatoriu, aducându-l înapoi.

Tarotului de la Marsailles, creând o corespondență cabalastică “sinuos”, și chiar a sugerat că Arcana Majoră reprezintă etape ale vieții. Marchizul Stanislas de Guaita a stabilit Arcana Majoră ca o secvență inițiatică care trebuie folosită de inițiați pentru a-și stabili drumul ascensiunii și evoluției spirituale.