Lungmetrajul „La dolce vita” a fost filmat in frumosul oras Positano. Si este inca o sursa de inspiratie pentru multe alte filme.

Positano a fost descrisa ca fiind cel mai romantic, fermecator si plin de viata oras de pe Coasta Amalfi, din Italia. Este situat in zona Golfului Salermo si, pentru a va oferi o referinta mai populara, este situat la aproximativ 40 de kilometri de orasul Napoli. 

Positano, o bijuterie a Coastei Amalfi

Positano este situat pe Peninsula Sorrento, pe Coasta Amalfi mentionata mai sus. Este considerata una dintre cele mai importante destinatii turistice din zona, datorita faptului ca ofera un peisaj unic in care vin albastrul marii, verdele naturii mediteraneene si liniile si culorile caselor sale cocotate pe stanca. impreuna.

Fiind agatat de stanca, aici  nu veti gasi strazi conventionale, ci alei inguste unde predomina scari mici care comunica intreaga populatie. Printre acestea, se numara pietele care servesc drept puncte de intalnire sau zone de odihna, mai ales pentru cei care au nevoie sa urce la casele cele mai inalte.

Culorile pastelate si pamantii ofera un aspect incantator care face intregului peisaj o alura de neegalat. Si nu e vorba doar de pictura, Positano este renumita pentru realizarea placilor, de aceea poti vedea desene colorate pe mese si gravuri, care ajung sa fie un fel de opere de arta.

Pe masura ce se lasa noaptea, acest oras frumos este plin de magie si romantism. Dar este, de asemenea, plin de viata si distractie, deoarece un numar mare de locuri isi deschid portile pentru distractia de noapte. Fie ca sunt baruri sau cluburi de noapte.

Ce se poate vedea in Positano?

1. Strada pietonala

Positano este strabatuta de o strada lunga pietonala care este, in sine, una dintre principalele sale atractii turistice. Are un mic declin care nu reprezinta nicio dificultate la urcare sau coborare. In plus, este o strada foarte pitoreasca.

Pe acest drum ingust si ingust puteti gasi diverse magazine de imbracaminte si suveniruri , galerii de arta, ceramica, restaurante si hoteluri foarte confortabile. De  asemenea, puteti gasi biserica Santa Maria Assunta, cu cupola sa caracteristica si distincta.

2. Palatul Murat

Aceasta cladire faimoasa dateaza din secolul al XVII-lea si este in prezent un hotel de lux. Este o cladire care pastreaza farmecul stravechi al barocului napolitan si istoria acestuia. Proprietarul sau a fost Gioacchino Murat, regele Napoli.

Daca nu va permiteti sa ramaneti acolo, puteti sa va plimbati prin frumoasa sa gradina botanica, sa-i admirati curtea si mobilierul antic. Fotografiile pe care le vei face aici vor fi spectaculoase!

3. Biserica Santa Maria de Assunta

Este cel mai important din acest oras fermecator. Dateaza din secolul al XIII-lea si este construita in stil romanic, pe acelasi loc cu o fosta manastire benedictina dedicata lui San Vito, patronul din Positano. Are o istorie si o valoare culturala deosebita, ceea ce il face unul dintre punctele de atractie din oras.

Domul sau frumos ii uimeste pe vizitatori. Este acoperit cu placi galbene, verzi si albastre. Pe altarul sau se poate vedea o imagine a patronului din Positano, Madonna Nera, o lucrare pictata de un artist bizantin. Interiorul sau este clasic si incadrat cu capiteluri ionice aurite si heruvimi inaripati, care privesc din varful fiecarui arc.

In fata bisericii se afla o mica piata de unde se vede fatada cladirii si frumoasa clopotnita din secolul al XVIII-lea. Chiar deasupra clopotnitei se afla un basorelief in care se pot vedea vulpi, pesti si o figura mitica asemanatoare unui dragon.

4. Plaje din Positano

In Positano, veti gasi si o destinatie de plaja fantastica. Cea mai cunoscuta plaja este Spiaggia Grande, situata in port.  De remarcat este si Spiaggia del Fornillo, facuta din nisip si pietris. Ambele au o gama buna de restaurante si servicii excelente.

5. Calea Zeilor

Pentru iubitorii de trekking exista aceasta poteca panoramica pe stanca. Exista 7 kilometri de vederi cu adevarat spectaculoase. Recomandarea este sa plecati din orasul Bomerano si sa coborati la Positano.

Intreaga calatorie este bine semnalizata intr- o plimbare care dureaza aproximativ 3 ore si jumatate. Aceasta cale necesita putina solicitare fizica deoarece are urcari, coborari si trepte. Trebuie facuta cu incaltaminte si imbracaminte adecvate, protectie solara si apa.

6. Grota de Smarald

Desi nu se afla de fapt in Positano, este la doar 10 minute de acolo (pe mare) si la 20 de minute (pe drum). In aceasta pestera iese in evidenta culoarea verde a marii,  care se reflecta in stanca intr-un mod cu totul deosebit. Merita sa vizitati aceasta grota si sa va minunati de spectacolul de lumini oferit de jocul dintre soare, mare si culorile grotei.

Este recomandabil sa vizitati aceasta bijuterie pretioasa a Mediteranei primavara si vara, cand puteti aprecia toata splendoarea culorii sale. In valiza nu poti lipsi o pereche buna de adidasi si o camera pentru a surprinde cele mai pretioase detalii. Se merita.