Prezent luni seara la emisiunea “Ultimul cuvant” difuzata de postul de televiziune B1 TV, Victor Ponta a declarat ca o eventuala coabitare intre un Guvern condus de liderul PSD si presedintele Traian Basescu este dificil de realizat si crede ca nu se poate ajunge la o asemenea situatie.

In acelasi context, presedintele PSD s-a aratat neincrezator fata de seriozitatea cu care Traian Basescu a discutat la Cotroceni despre desemnarea premierului si a precizat ca numirea lui Ungureanu era cunoscuta deja, iar intalnirea presedintelui cu opozitia a fost lipsita de importanta, motivand prin durata scurta a intrevederii.

Totodata, Victor Ponta a afirmat ca dupa ce va cere acceptul partidelor reprezentate cu ocazia congreselor din USL de pe data de 7 aprilie, nu va refuza propuneri de preluare a functiei de premier.

In legatura cu declaratiile sefului de stat care a afirmat ca va renunta la postul de presedinte daca USL va fi de acord cu revizuirea Constitutiei anul acesta, presedintele PSD nu a dorit sa comenteze, dar a precizat ca Uniunea Social-Liberala va revizui Constitutia dupa 2013 in situatia in care va exista un Parlament care sa reflecte vointa exprimata la vot de populatie.

La insistentele moderatorului, Ponta a admis ca, in urma unui rezultat clar in alegeri, este posibil ca presedintele sa fie dispus sa il numeasca premier. El a precizat insa ca o coabitare intre presedinte si un Guvern condus de Victor Ponta este greu de realizat. “Nu cred ca se va intampla“, a spus Ponta.

Luni, presedintele Traian Basescu a declarat ca Victor Ponta trebuie “sa invete ca nu poti trai la nesfarsit din minciuna in politica” si a subliniat seriozitatea cu care a tratat discutiile de la Cotroceni in cadrul carora i-a propus liderului PSD functia de premier.

Duminica seara, seful statului a declarat la B1 TV ca dupa demisia lui Emil Boc din postul de premier, i-a fost oferit locul lui Victor Ponta, dar a fost refuzat de USL.

La randul sau, presedintele PSD a negat afirmatiile lui Traian Basescu, declarand ca acesta nu i-a spus niciodata nimic legat de acest subiect, astfel ca nu avea ce sa refuze. De asemenea, si-a motivat declaratiile amintind ca a de curand a spus ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu ca premier era stabilita din decembrie.