Lucrez… 14-20 de ore pe zi. Uneori, dincolo de optimismul meu permanent, ma supar pe oamenii lipsiți de integritate. Permanent depindem de oameni, de echipe, de pofta lor de munca și implicare.

Obosita la extrema, aseara am trimis cateva mesaje de nemulțumire unor persoane… știți voi, care apar doar in ziua de salariu. M-am trezit cu un gust amar. Deși depind de ei in proiectele mele și ma irita gandul ca, la randul meu, nu voi fi in integritate fața de parteneri, trebuie sa-mi creez ziua in mod pozitiv. Pentru a ma bucura de aceasta zi, chiar și in ciuda disfuncționalitaților.

Și… mi-am ales un om minunat despre care sa scriu.

Oamenii din jurul nostru contribuie vieților noastre, trebuie noi sa ne pricepem a descifra mesaje. Unii ne contribuie chiar și cu ura dau indiferența lor. Ne arata ca in viața, oricat de mult am iubi pe cineva, daca e musai sa renunțam la cineva… trebuie sa o facem. Pentru a ne continua propriile vieți.

Dar cei mai mulți din jur ne contribuie in mod pozitiv. Despre astfel de oameni ne amintim intreaga viața. Și Connie Larkin este una dintre persoanele care mie mi-au contribuit major.

Nu am placut-o la prima vedere și… chiar am urat-o in cateva randuri Dupa care… am iubit-o!

Cred ca ultimul moment de ura a fost cand mi-a spus: 

M-am saturat de plangerile tale. Nu vrei tu, mai bine, sa-ți pui bucile pe șina și sa-i dai bataie?!

A fost ultimul pentru ca atat de tare m-au ambiționat cuvintele ei uracioase incat am ascultat-o.

Astazi am citit un articol al ei. Ce este “masturbare mentala”?

Deci, este posibil, ca nu in mult timp de acum, sa va intoarceți catre un prieten sau coleg, care se plange de…. ani buni despre aceeași problema, și sa ii spuneți: inceteaza cu “masturbarea mentala”, fa ceva!

Connie Larkin a adus Landmark Forum in Romania. Așa am avut eu oportunitatea sa o cunosc. Astazi este instructor de Photo Reading, un curs care te antreneaza sa poți citi 25 000 de cuvinte pe minut, fara a diminua capacitatea de ințelegere. Spun ca antreneaza și nu ca te invața pentru ca se bazeaza  pe doua functii ale creierului nostru: baza de date a mintii nonconștiente și procesorul preconștien, pe care le avem deja.

Este un antrenor spiritual foarte bun. Nu face parte din acea categorie de oameni care te aproba bucurandu-se de insuccesul tau. Ea iți spune zambind ce crede ea despre ceea ce-i spui. La prima vedere pare sec și zambetul ii pare ranjet – dar doar pentru ca noi așteptam doar premii pentru “de maine voi face..”.  Este omul de care ai nevoie, pe care vrei sa-l ai aproape in momentele in care ai senzația ca ești victima colegilor, prietenilor, a vieții. Ca muncești din greu dar nimic nu iese.

Am sa va povestesc o situație. Eram volunar in Fundația ei și aveam sarcina de a contacta 48 de persoane ale caror nume erau inșirate pe o coala A4, pe o parte și pe alta. Sunam pentru a face o invitație la un seminar ținut in Romania de un renumit om de dezvoltare personala, seminar care dura 4 ore, se incheia cu o masa și muzica buna DAR (dar!!) costa 200 euro.

Și am dat primul telefon. De la capatul firului m-a apostrofat teribil o doamna deranjata. La al doilea telefon.. la fel, și tot așa pana la al cincilea.

Imi incepeam conversația cu: Buna dimineața, sunt.. de la.., bla, bla și continuam a promova mai mult distracția de la final, fiindu-mi o frica teribila de momentul in care voi spune prețul.

Connie m-a ascultat cu rabdare și m-a chemat intrebandu-ma: “Ioana, care e povestea din capul tau? Ce te oprește sa ai 5 confirmari in acest moment?!”. I-am spus ca nici una. Evident ca nu m-a crezut pe cuvant și a insistat zambind. M-am cercetat puțin (sincer, ca exercițiul in oglinda) și i-am marturisit: “Este luni dimineața, nimeni nu este fericit sa-și reia munca la birou, nimeni nu are chef de nimic și sun și eu cu un curs de 4 ore care costa 200 de euro. Cine naiba sa-mi spuna da?!”

Mi-a anulat “masturbarea mentala” in 3 minute. “Te-ai gindit ca gunoiul din capul tau va vitregi 48 de oameni de intalnirea cu … (persoana importanta care susținea seminarul, al carui nume nu mi-l amintesc). Ca in timp ce tu vei ajunge la eveniment și asta va contribui intregii tale vieți, pe oamenii aceștia i-ai determinat sa nu-și miște fundurile și sa ramana veșnic in birourile lor plictisitoare. Ca in felul acesta nu le-ai contribuit in nici un fel??!!”

M-am intors in scaunul meu și s-a intamplat minunea. Minunea pe care astazi in discursurile mele de dezvoltare personala cu adolescenții o numesc “Universul care-mi face verde la semofor. La fiecare intersecție din viața mea.”

M-am intors in scaun și credința ca voi contribui acestor oameni a facut sa am confirmare la urmatoarele 43 de telefoane. Știam, simțeam, ca acei oameni, o parte din ei, iși pot schimba viața in urma acelui eveniment.

Imaginați-va o coala alba cu 48 de nume cu numere de telefon. In dreptul primelor 5 era scris NU, de la poziția 6 la 48… scria DA.