Daca vrei sa slabesti cateva kilograme cu o dieta sanatoasa si echilibrata, trebuie sa incerci dieta cu morcovi! Sa vedem ce presupune aceasta.

Nu trebuie sa recurgi la un regim drastic de slabire, care sa iti promita o slabire spectaculoasa in doar cateva zile. Din aceasta cauza, trebuie sa gasesti o dieta mult mai sanatoasa, care sa nu iti puna in pericol sanatatea si silueta nici in timpul acesteia, nici cand termini dieta.

Morcovul este bogat in betacaroten, vitamina A, saruri minerale, fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sodiu si asparagina. Aceasta leguma se poate consuma proaspata, fara a fi curatata, ci doar spalata cu grija.

Cercetatorii au descoperit ca morcovul este depurativ, vermifug, ajuta la refacerea epidermei, lupta impotriva bolilor digestive, revigoreaza memoria si stimuleaza capacitatea intelectuala.

Dieta pe baza de morcovi este recomandata a fi tinuta timp de 3 saptamani, pentru rezultate mai bune si pentru o slabire sanatoasa si fara riscuri. Iata si meniul!

Dimineata, inainte cu 15 minute de micul dejun, se dizolva o lingura de otet si o lingurita de miere intr-un pahar cu apa. Se bea acest amestec, apoi se ia micul dejun. Micul dejun va consta intr-o salata din 2 morcovi proaspeti, rasi, amestecati cu o lingurita de ulei de masline si suc de lamaie.

Intre micul dejun si pranz, poti consuma un suc de fructe si legume sau un ceai. La pranz vei consuma o supa de legume, cu morcovi. Seara vei avea o portie de carne, cu salata de cruditati.

Morcovul poate fi folosit si ca tratament cosmetic. Nu trebuie decat sa razi un morcov si sa il aplici pe ten, pentru a-ti improspata si reface structura tenului.