Incalzirea globala este in momentul de fata cea mai mare amenintare sistemica la adresa umanitatii. Acest lucru inseamna ca trebuie sa facem tot posibilul sa protejam mediul inconjurator astfel incat sa avem grija de generatiile urmatoare. De aceea, instalarea unui sistem fotovoltaic este mai mult decat o alegere foarte buna.

De ce sa instalezi un sistem fotovoltaic?

Schimbarile climatice atat de dure se resimt din ce in ce mai mult la nivel global. Chiar si cel mai mic gest fata de mediu va aduce un beneficiu imens. Niciodata nu este prea tarziu sa ne asumam responsabilitatea si sa optam pentru energia verde. Soarele ne incalzeste si ne putem bucura cu totii de energia solara. Captarea radiatiilor solare cu ajutorul unui sistem fotovoltaic SunUp este una dintre cele mai rentabile si performante solutii pentru inlocuirea energiei clasice.

Exista numeroase beneficii de care te poti bucura atunci cand instalezi un sistem de panouri solare. Vom vorbi in detaliu despre fiecare in parte, in continuarea acestui articol.

Sustenabilitatea

Panourile solare reprezinta un sistem de productie a energiei practic si ecologic totodata. In plus, acestea sunt extrem de prietenoase cu mediul inconjurator, protejeaza natura si previn incalzirea globala. Panourile fotovoltaice nu degajeaza absolut nici un fel de gaze cu efect de sera. In plus, nici nu contin substante toxice nocive pentru mediul inconjurator.

Costuri mici

Vrei sa te bucuri de costuri mici la energia electrica? Ei bine, atunci opteaza pentru un kit de panouri solare fotovoltaice. In conditiile prezente de volatilitate maxima in ceea ce priveste energia clasica, panourile solare ofera atat stabilitate cat si predictibilitate atunci cand vorbim de factura consumului de energie.

Acesta este, cu siguranta, un avantaj extraordinar de care se bucura toti cei care instaleaza panouri solare. Utilizarea unui kit solar duce la o reducere a costurilor cu energia cu pana la 70%, chiar si atunci cand investitia initiala este una destul de consistenta. Insa, aceste sume se pot recupera intr-un timp destul de scurt, in functie de valoare si de capacitatea de productie.

Reducerea dependentei fata de furnizori

Panourile solare ofera, pe langa energie verde, si independenta fata de furnizorii de energie care isi tin efectiv consumatorii captivi. Cu un kit fotovoltaic, vei scapa de grija consumului si mai ales de grija facturii aferente. Asta pentru ca vei dispune de propria energie pe care o vei putea si redirectiona catre reteaua nationala si vei putea obtine bani pentru asta.

Eficienta energetica

Singura resursa necesara functionarii optime a panourilor solare, este Soarele. Pentru ca aceasta sursa este inepuizabila, productia de energie va avea continuitate. Datorita tehnologiilor moderne, panourile solare pot functiona si in zilele cu nori sau in zilele mohorate de iarna. Mai mult decat atat, resursa solara este gratuita.

 

Costuri minime de intretinere

Intretinerea unui sistem de panouri solare este una foarte simpla. Nu este nevoie de nimic complicat si nici de bani. Pur sis implu panourile trebuie doar curatate periodic astfel incat eficienta lor sa nu fie afectata in absolut nici un fel. Panourile se curata cu apa calda si detergent lichid, ori de cate ori se murdaresc. Invertorul este singurul dispozitiv care necesita o atentie deosebita dupa primii 5-10 ani de functionare. Pentru multe alte articole interesante despre panourile fotovoltaice, intra pe provincianews.ro.

Durata de viata

Durata de viata a unui kit fotovoltaic este de aproximativ 30 de ani. Pana la 25 de ani de functionare, panourile isi pastreaza un randament minim de 80%. Dupa aceasta perioada, randamentul ramane inca destul de ridicat, ceea ce face ca panourile solare sa fie destul de eficiente in continuare. Tine cont si de acest detaliu extrem de important.