Daca va simtiti artistic, vopseaua acrilica este un mediu excelent cu care puteti lucra. Este cu adevarat versatil – il puteti folosi pentru a picta o varietate de suprafete si este usor sa creati o multime de texturi si efecte diferite. De asemenea, se usuca rapid, deci nu trebuie sa asteptati atat de mult timp intre straturi, cat ati face daca ati folosi vopsea cu ulei. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija ca vopseaua sa nu se usuce in timp ce lucrati cu ea. Daca sunteti gata sa va creati urmatoarea capodopera, suntem aici pentru a va raspunde la cele mai importante intrebari despre lucrul cu vopsea acrilica!

Alegeti 4-6 culori si strangeti o cantitate mica din fiecare pe o paleta

Cand vine vorba de vopsea acrilica, un pic parcurge un drum lung, deci stoarceti doar o papusa mica de fiecare culoare pentru a incepe. In acest fel, culorile nu se vor usca inainte de a le utiliza si veti ramane in tub pentru a adauga mai multe cand aveti nevoie de ele. Distanteaza culorile in jurul perimetrului paletei. In acest fel, puteti utiliza centrul paletei pentru a amesteca diferite nuante.

Incercati sa incepeti cu cele 3 culori primare – rosu, albastru si galben – plus alb-negru. Sau, daca preferati o paleta mai naturala, puteti incepe cu alb, galben, rosu, maro si albastru.

Daca vopseaua se afla intr-un borcan, scoateti o cantitate mica cu un cutit.

Da, amestecati vopsele pe paleta pentru a obtine noi nuante

Este rar ca pictorii sa foloseasca o culoare acrilica asa cum este, direct din tub. Pentru a regla fin selectia de culori, trageti 2 pete de culori diferite in centrul paletei si amestecati-le cu un cutit sau o pensula. Acest lucru va va ajuta sa creati nuante bogate pentru a oferi picturii dvs. un aspect personalizat.

Luminati o culoare fara a-i schimba opacitatea amestecand-o cu putina vopsea alba. In mod similar, faceti culoarea mai inchisa amestecand-o cu vopsea albastru inchis sau maro.

Incercati sa priviti o roata de culoare in timp ce lucrati. De exemplu, daca te uiti la o roata de culoare, vei vedea ca amestecarea rosu si galben iti va oferi o portocaliu stralucitor.

Lucrati rapid pe masura ce amestecati vopsele, deoarece vopselele acrilice se usuca rapid.

Indepartati paleta la fiecare 10-15 minute in timp ce vopsiti

Umpleti o sticla mica de pulverizare cu apa si tineti-o la indemana. Aproximativ la fiecare 10-15 minute cam asa, stropiti apa peste vopseaua din paleta. Acest lucru ar trebui sa impiedice intarirea vopselei in timp ce lucrati.

Daca vopseaua se usuca in paleta dvs., adaugati mai mult de aceeasi culoare deasupra. Daca vopseaua uscata este prea adunata, o puteti raci si pentru a incepe din nou.

Folositi o paleta umeda pentru a mentine vopseaua umeda mai mult timp.

Puteti achizitiona fie o paleta umeda, fie va puteti crea propria dvs. stivuind impreuna aproximativ 6-10 coli de prosoape de hartie. Inmuiati bine prosoapele de hartie, apoi puneti-le intr-o tava si puneti vopseaua direct pe prosoapele de hartie.

Alegeti o panza intinsa, intinsa pentru o optiune simpla

Daca sunteti un pictor incepator, panza va fi suprafata dvs. de pictura. Cel mai simplu mod de a cumpara panza este sa achizitionati una deja intinsa pe un cadru de lemn. Acestea sunt adesea pregatite in avans, de asemenea.

Mergeti cu panza neaprinsa, intinsa pentru a economisi bani.

Panzele intinse sunt de obicei vandute ca tesaturi infasurate pe o rola mare. Va trebui sa intindeti strans panza si sa o cuieti pe un cadru de lemn. Apoi, vopsiti un strat de gesso pe panza si lasati-l sa se usuce inainte de a incepe sa pictati.

Opteaza pentru o hartie groasa de acuarela daca doresti sa folosesti acrilic udat

Daca iti place aspectul de acuarela, dar preferi sa folosesti vopsea acrilica, incearca sa pictezi pe hartie de arta cu o greutate de cel putin 300 lb. Deoarece hartia de arta este mai ieftina decat panza, aceasta poate fi o modalitate buna de a experimenta cu acrilice.

Retineti ca hartia va absorbi o parte din vopsea, astfel incat lucrarea dvs. finita nu va fi la fel de vie ca si daca ati utiliza o suprafata neporoasa, cum ar fi panza amorsata sau lemnul.

Utilizati perii mari si plate pentru a contura formele subiectului

Cand incepeti o pictura acrilica, incepeti prin crearea formelor aspre ale obiectelor din imagine. De exemplu, daca pictati o vedere panoramica la munte, incepeti prin a contura contururile indraznete ale varfurilor muntilor.

Daca aveti o zona mare de fundal, va recomandam sa puneti culoarea de baza dupa ce va vopsiti contururile. Apoi, completati orice detalii mai tarziu in proces.

S-ar putea sa va fie de ajutor sa lucrati cu culori acrilice opace in timp ce vopsiti contururi – de obicei, aceasta va fi culoare direct din tub. Apoi, cand detaliati pictura, lucrati cu culori mai transparente sau vopsea care a fost subtiata cu apa sau cu un mediu subtire.

Utilizati perii mai mici pentru a adauga detalii picturii dvs

Dupa ce ati finalizat formele majore ale picturii, ridicati pensulele cu detalii mai mici. Folositi-le pentru a adauga detalii, cum ar fi liniile fine sau textura. Incercati o varietate de pensule cu varfuri fine pentru a crea linii de dimensiuni diferite si efecte vizuale pe panza dvs.

De exemplu, dupa ce ati conturat varfurile muntoase mari, utilizati perii mai mici si mai ascutite pentru a completa detalii precum copaci individuali, un lac sau rulote pe mal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here