Atunci cand vine iarna, scoatem gecile groase si ne pregatim pentru sarbatori. Trebuie sa ne gandim si la animalutele noastre din casa, care nu au decat blanita care sa le tine de cald pe vremea aceasta friguroasa. Sa vedem cum iti protejezi animalul de frig!

Fara plimbari atat de lungi

Daca vara iti place sa stai cu Grivei pe afara si sa va jucati, iarna nu mai este la fel de frumos. In special pentru cainii mici, frigul este greu de suportat si nu isi mai doresc plimbari lungi si obositoare. Cainii mari, cu blana groasa si deasa, se vor juca si prin zapada, adorand acest anotimp.

Nu mai tunde animalul

Acum, in sezonul rece, animalutul tau trebuie sa fie protejat de frig, iar singura lor protectie o reprezinta blanita. Nu iti mai duce animalul la tuns pana la incalzirea considerabila a vremii.

Cumpara-i hainuta

Exista pe piata o multime de hainute create special pentru patrupedele noastre. Du-te intr-un pet shop mare si alege-i animalutului tau o hainuta imblanita. Apoi puteti iesi amandoi la plimbare prin parc.

Mai multa hrana si apa

Daca stai la casa si animalul tau sta afara in timpul iernii, trebuie sa ii asiguri un surplus de mancare si apa in fiecare zi. In acest fel, compensezi pierderile organismului care arde mai multe calorii decat in mod normal pentru a genera caldura suplimentara.

Sterge-i labutele

Cand veniti de la plimbare, trebuie sa ii stergi labutele patrupedului tau. Pe langa faptul ca iti poate lasa urme prin toata casa, pe labute se pot acumula particule de antigel, sare si alti degivranti, elemente toxice pentru organismul sau.

Nu lasa animalul in masina

Asa cum vara nu este indicat sa iti lasi animalul in masina deoarece aceasta se incalzeste rapid, iar animalul poate suferi din cauza caldurii excesive, nici iarna nu este indicat sa faci acest lucru. Atunci cand opresti caldura in masina, in cateva minute, se va raci si vei simti frigul. Nu iti lasa animalul in masina nesupravegheat, deoarece poate suferi de hipotermie.