“Buna,

Sunt Camelia si am 14 ani. Vreau sa imi conving parintii sa imi ia un animal, insa nu stiu cum sa fac.

Imi doresc de cativa ani un animal, insa parintii imi tot spun ca imi vor lua unul, dar nu inca. La fiecare sarbatoare si zi de nastere eu imi doresc acelasi lucru: un animal. Am cateva prietene care au animale prin casa si vreau si eu sa ma joc cu unul.

Am o prietena care are un hamster, pe care il tine intr-un acvariu in camera. Este foarte dragut si simpatic. Mai am o prietena cu o pisica foarte afectuoasa si cuminte. O alta prietena are un catel de mai multi ani si iese in fiecare zi cu el la plimbare cu parintii.

Atunci cand i-am rugat prima data pe parintii mei sa imi ia un animal au spus ca e prea devreme si ca eu nu sunt responsabila. Asta era acum 3 ani. Stiu ca sunt inca un copil, insa cred ca pot avea grija de un animal.

Tata nu prea vrea sa accepte animale prin casa deoarece vor lasa par si va trebui sa curete dupa ei (in special in cazul unui caine sau pisici). Cel mai mult mi-as dori un caine, si stiu ca responsabilitatea este mare.

Insa, cum parintii mei nu vor caine, as vrea macar un hamster sau un porcusor de guineea, ceva mai mic, pe care sa il tin intr-o cusca, la mine in camera, si care sa nu deranjeze pe nimeni.

Cum as putea sa ii conving ca sunt destul de mare incat sa am grija de un animalut? Daca ati fi in locul meu, voi cum ati proceda?

Si pentru cei care sunt adulti si citesc aceasta scrisoare, de ce nu ati cumpara unui copil animalul dorit? Vreau macar sa ii inteleg pe parintii mei de ce au luat aceasta decizie, de a nu-mi lua un animal.

Va multumesc!”