Ca persoana constienta de sanatate, m-am ingrijorat intotdeauna sa tin sub control scorul de diabet al tatalui meu, mai ales in timpul acestei pandemii Covid-19. Devenise foarte dificil pentru mine sa-l tin in siguranta pe tata. S-ar putea sa va ganditi de ce am fost atat de critic in timpul acestei pandemii. Mi-ar placea sa raspund mai intai inainte sa va anunt pasii pe care i-am implementat pentru a gestiona diabetul tatalui meu in timpul Covid-19.

Virusul covid-19 se raspandeste in continuare si observam cazuri in fiecare zi. Deoarece diabetul este undeva legat de Covid-19, a devenit atat de critic pentru mine.

In plus, Covid-19 a perturbat stilul de viata normal si stam continuu acasa si lucram. Suntem predispusi la mai putina activitate fizica si ar putea duce la o crestere a nivelului de zahar din sange.

In general, am enumerat de ce gestionarea diabetului a fost dificila pentru mine in timpul Covid-19 de mai jos.

Muncitorii nostri domestici erau in concediu din cauza Covid-19 si a existat o crestere considerabila a muncii. Prin urmare, nu ne-am concentrat cu adevarat pe gatitul alimentelor prietenoase cu diabetul.

Tata a trebuit sa lucreze in plus in timpul Covid-19. Prin urmare, nu a putut sa se concentreze asupra exercitiului sau obisnuit.

Tata era putin stresat din cauza situatiei. Acest lucru a provocat o fluctuatie a nivelului de zahar din sange.

In plus, tatal a fost inclinat sa manance alimente in afara pentru a reduce anxietatea si stresul.

Toate aceste motive m-au influentat sa ma sperie in timpul pandemiei. Acum, sa intelegem de ce gestionarea diabetului este o activitate importanta pentru cineva ca mine in timpul pandemiei.

De ce este nevoie urgenta de a trata diabetul in timpul Covid-19?

Pandemia nu a fost un moment excelent pentru a trata diabetul. Multe sondaje au remarcat faptul ca pacientii cu diabet zaharat sunt mai predispusi sa sufere de Covid-19. Motivul principal este ca organismul nostru pierde imunitatea din cauza diabetului. Astfel, corpul nostru nu se simte confortabil luptand impotriva virusului Covid-19.

Ca urmare, a fost o sarcina majora sa gasesc reguli de baza care sa-l tina pe tatal meu departe de a contracta virusul Covid-19 si de a gestiona simultan diabetul.

Cum sa gestionati diabetul in timpul Covid-19?

In primul rand, daca doriti sa gestionati diabetul in timpul pandemiei, trebuie sa fiti proactivi.

In zilele normale, obisnuiam sa verific nivelul zaharului din sange al tatalui meu o data in timpul zilei. Dar am avut obiceiul de a-l verifica de doua ori pe zi in timpul pandemiei.

Am incercat sa-i ofer tatalui meu mancare care nu era bogata in zahar. I-am explicat tatalui meu ca, chiar daca era pofta de astfel de alimente, era mai bine sa eviti consumul.

M-am trezit dimineata devreme in fiecare zi pentru a petrece ceva timp cu tatal meu in timpul joggingului, sariturilor, sariturilor pe franghie etc. Obisnuiam sa petrecem cel putin 20 de minute in fiecare zi.

I-am dat un vaccin antigripal si un vaccin pneumonic. (Nota: am facut asta dupa ce am primit aprobarea prealabila de la medicul meu de familie)

Din fericire tatal meu nu avea alte anomalii fizice. Asadar, a trebuit sa omit sectiunea in care trebuia sa dau medicamente suplimentare pentru alte probleme legate de rinichi, ficat sau inima.

Chiar daca tatal meu era reticent in a-l vizita pe medicul de familie, l-am luat ori de cate ori se simtea febril.

Provocari cu care m-am confruntat cand lucram la masurile de mai sus cu tatal meu.

Daca cineva s-ar fi uitat la mine in primele zile ale pandemiei, fiecare dintre ei ar fi putut sa ma judece ca nutritionist / medic pe masura ce aveam grija de tatal meu cu privire la mancarea si activitatile sale. Desi a fost in beneficiul meu, am intampinat o multime de provocari in primele etape ale pandemiei. (Nota: Mai tarziu, a devenit un obicei!)

Nu sunt o persoana matinala. Mi-a fost destul de dificil sa ma trezesc dimineata devreme pentru a-mi investi timpul cu tatal meu in activitatile sale de dimineata, cum ar fi jogging, exercitii fizice, yoga etc.

A trebuit sa o rog pe mama / sora mea sa gateasca alimente aditionale pentru diabet, care l-au ajutat pe tata sa-si mentina nivelul de zahar din sange.

Uneori, trebuia sa consum aceeasi mancare ca si tatal meu, doar pentru a-l insoti. Desi nu era delicios, era consumabil.

A trebuit sa iesesc regulat din casa mea pentru a obtine medicamente regulate pentru tatal meu.

Au existat alte cateva provocari in lista, dar imi amintesc doar aceste multe.

Desi a fost o provocare, mi-a placut. Stii, am continuat sa citesc mai multe carti, articole din ziare si bloguri pentru a gasi cea mai buna versiune imbunatatita si de a pastra pacientii diabetici in siguranta de Covid-19. Un astfel de blog a fost ,, Gestionarea diabetului in timpul pandemiei “, publicat pe Noul nostru pamant.

Sunt recunoscator tuturor acelor scriitori care m-au ajutat sa raman la curent cu cele mai noi tehnici de gestionare a diabetului in timpul Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here