Astazi, suntem inundati de cantitatea de servicii si de resurse pe care o ofera Internetul. Acestea sunt imbunatatite pentru a crea un Internet mai simplu si mai confortabil, care faciliteaza navigarea in acest mediu, astfel incat tot mai multi oameni sa-l poata folosi, transformand Internetul intr-o mare retea mondiala. 

Serviciile pe care le ofera astazi Internetul nu numai ca s-au inmultit, dar au evoluat spre functii noi si imbunatatite, si au devenit usor de utilizat si de gestionat. Astazi putem gasi orice pe internet, de la site-uri de shopping, aplicatii de comunicare, site-uri de stiri, turism, servicii de matrimoniale si escorte, restaurante, pana la divertisment si educatie. Mai jos vom vedea principalele servicii oferite de internet:

E-mail

Posta electronica sau e-mail, este cel mai utilizat si cel mai comun serviciu din retea. Daca inainte trebuia sa asteptam cateva zile pentru a primi o scrisoare din strainatate, acum avem nevoie doar de cateva minute sau chiar de cateva secunde. Acest serviciu permite trimiterea de texte si fisiere de imagine sau de sunet intr-un mod foarte simplu, prin transmiterea de mesaje rapide intre persoane sau grupuri din intreaga lume intr-un timp record. Spre deosebire de adresa casei noastre, care este atribuita si nu se poate schimba, adresele de e-mail sunt alese de noi, cel putin numele.

Divertisment

In aceasta categorie intalnim mai multe servicii: stiri, sport, matrimoniale, servicii de sex online, sau de oriunde din tara, filme, muzica… Unul dintre subiectele cele mai cautate de pe Internet sunt stirile, deoarece acestea informeaza utilizatorii despre stirile nationale si internationale. Cele mai multe tari din lume au retele de media, ceea ce inseamna o multime de informatii de stiri pentru utilizatori. In prezent, multi oameni au un profil pe un site de dating. Si are sens: persoanele petrec cea mai mare parte a zilei “lipiti” de telefoane, tablete, laptopuri. De ce sa nu incerce sa gaseasca iubirea pe aceste dispozitive? Internetul este o punte care, daca este bine folosita, ne poate ajuta sa gasim partenerul potrivit.

Mesagerie instant

Instant Messaging este un punct intermediar intre sistemele de chat si mesajele de e-mail, instrumente de mesagerie instantanee care sunt in mod regulat gratuite si versatile, se afla pe desktop si, in timp ce exista o conexiune la Internet, sunt intotdeauna active. Serviciul de mesagerie instantanee ofera o fereastra in care mesajul este scris, simplu sau insotit de pictograme sau „emoticoane“ (figura care reprezinta starea de spirit), si trimis la unul sau mai multi destinatari care primesc mesaje in timp real, receptorul il citeste si poate raspunde in act.

Comert electronic

Dupa tot ce am mentionat, comertul si nimic care sa permita un venit suplimentar nu ar putea fi lasat in urma. Din acest motiv, a fost creat comertul electronic bine-cunoscut, care permite ca toate tipurile de tranzactii si achizitii sa fie facute prin Internet. Principalul avantaj al acestui serviciu este ca magazinele virtuale nu au un program, astfel incat, putem cumpara tot ceea ce dorim de oriunde din lume, in orice moment si fara a ne misca de acasa.

Retele sociale

Retelele sociale si-au castigat locul intr-un mod ametitor, devenind intreprinderi promitatoare pentru companii, artisti, marci, liber profesionisti si, mai presus de toate, locuri de intalniri umane. Retelele sunt forme de interactiune sociala, definite ca un schimb dinamic intre oameni, grupuri si institutii, in contextul complexitatii. Un sistem deschis si permanent de constructie, care implica grupuri care se identifica cu aceleasi nevoi si probleme, si care sunt organizate pentru a-si spori resursele.

Educatie

Copiii tarii noastre si ai lumii merita sa aiba spatii in care sa gaseasca tot felul de informatii pentru a-si indeplini sarcinile scolare. Prin urmare, pe internet exista mai multe site-uri pentru cei care studiaza. Cele mai multe site-uri sunt preocupate de furnizarea de informatii clare si exacte, astfel incat copiii sa inteleaga si sa isi poata indeplini sarcinile intr-un mod usor si distractiv.