In calitate de pasionata de politica, ma declar fascinata de complexitatea conceptului lege – regula scrisa si instaurata pentru reglarea relatiilor dintre indivizi si organizatii. Cu atat mai mult atunci cand sunt pusa fata in fata cu legi ce au ca obiect principal activitatea sexuala a omenilor, cu sanctiunile de rigoare.

Iar oamenii, in general, din orice colt al acestui pamant rotund, sunt recunoscuti pentru inventivitatea lor – inventivitate care le-a garantat dintotdeauna supravietuirea uneori prea serios, alteori prea haios sau din cand in cand extrem de bizar.

Teorie care se aplica si in cazul legislatiei sexuale, unde mintea umana a debordat de imaginatie.

Desi statele islamice sunt renumite pentru legile cu un caracter usor absurd (incalcarea celor mai multe dintre ele fiind sanctionata prin pedeapsa cu moartea), SUA, in mod surprinzator, sunt pe primul loc in topul statelor cu cele mai multe legii de interdictie pentru felurite activitati sexuale.

De fapt, oriunde ne-am afla exista o prevedere legislativa cel putin ciudata atunci cand vine vorba de sex si relatii intersexuale:

1. In Merryville, Missouri, este ilegala purtarea corsetului pentru ca „privilegiul de a admira trupul neincorsetat, plin de forme, al unei femei tinere, nu ar trebui negat barbatului american normal si cu sange fierbinte”.

2. In Dyersburg, Tennessee, este ilegal ca o femeie sa caute un barbat – sa-l sune sau sa-i dea intalnire.

3. In Alabama este ilegal sa cumperi jucarii sexuale.

4. In Washington nu exista nicio interdictie legala privind relatiile sexuale cu animalele, cu singura conditie ca acestea sa cantareasca sub 18 kilograme.

5. Tot in capitala Statelor Unite ale Americii este ilegal sa faci sex in orice alta pozitie decat cea a misionarului. Doar ca nimeni nu supraveheaza pe nimeni in acest sens…

6. In Maryland, SUA, nu iti este permis sa cumperi prezervative de la un automat daca acesta nu vinde si bauturi alcoolice.

7. In Massachusetts, sexul cu un clovn, la rodeo, cu caii de fata, este impotriva legii statului american.

8. In Utah – stat american renumit pentru consumul de pornografie informatica – este legal sa intretii relatii sexuale cu animale, daca si numai daca nu platesti pentru asta.

9. In Florida, partenerilor necasatoriti, dar care locuiesc in aceeasi casa le este interzis sa faca sex. Daca cei doi locuiesc in case diferite, interdictia nu se mai aplica.

10. Tot in Florida, e ilegal sa te bucuri de sanii sotiei tale sarutandu-i.

11. Aceiasi americani ne surprind printr-o lege ilogica, ce fura femeilor dreptul la placere: in Massachusetts nu este permisa pozitia sexuala in care femeia sta deasupra partenerului.

12. In Carolina de Nord, ochlarii de soare au voie oriunde, mai putin in pat, cand faci sex.

13. Tot in SUA, mai precis in Oregon nu ai voie sa vorbesti vulgar in timpul actului sexual.

14. Daca locuiesti in Tennessee, nu ai dreptul sa faci sex oral.

15.  Iar in Florida, a face dus gol este o rusine ce trebuie pedepsita.

16. In statul american Minessota, o femeie are legea de partea ei daca sotul sau are o respiratie urat mirositoare. In acest context, barbatul nu are voie sa faca sex cu sotia lui care, daca vrea, il poate obliga legal sa se spele pe dintiEste interzis mirosul de usturoi, ceapa si sardine.

17.  In Indonezia masturbarea este pedepsita cu moartea prin taierea capului.

18.  In Bahrain, consultatia ginecologica este relative bizara: medicul ginecolog de sex masculin are dreptul sa examineze o femeie numai cu ajutorul unei oglinzi prin care poate privi organele genitale.

19.  In Uganda este interzisa muzica erotica.

20. Demnitarii australieni au considerat benefic sa interzica aparitia in reviste a femeilor cu sanii prea mici. Daca nu au cel putin cupa A, femeile par niste fetiscane care starnesc poftele pedofililor…

21. Pe insula Guam, femeile virgine nu se pot casatori, tocmai de aceea exista un job full-time ce presupune dezvirginarea tinerelor.

22. O erectie evidenta, vazuta prin hainele unui barbat, este interzisa prin lege in mai multe regiuni federale din SUA: Arizona, Florida, Idaho, Indiana, Massachusetts, Mississippi, Nebraska, Nevada, New York, Ohio, Oklahoma, Oregon, South Dakota, Tennessee, Utah, Vermont, Washington si Wisconsin

23.  In Minnesota, este ilegal pentru barbati sa intretina relatii sexuale cu un peste viu. Pentru femei nu este specificata aceasta interdictie.

24. In hotelurile din localitatea Sioux Falls, din South Dakota, fiecare camera trebuie sa aiba doua paturi, situate la cel putin un metru si jumatate distanta intre ele.

Intretinerea relatiilor sexuale in spatiul dintre cele doua paturi este strict interzis. Aceste conditii sunt aplicabile numai pentru cuplurile care inchiriaza camerele pentru o singura noapte.

25. In orasul Cali, din Columbia (America de Sud), femeile au voie sa faca dragoste numai cu sotii lor, iar la primul contact sexual este obligatoriu ca mama ei sa fie in aceeasi incapere, ca martor la actul sexual dintre tinerii casatoriti.

26. In Liban, este stipulat prin lege ca barbatii au voie sa aiba relatii sexuale cu animalele, cu conditia ca acestea sa fie femele. Sexul cu masculii din randul animalelor este pedepsit cu moartea