Traficul din ziua de astazi estre intr-adevar de nesuportat, mai ales in Bucuresti. Toata lumea se grabeste, toata lumea claxoneaza, tipa si adreseaza injurii celorlalti participanti la trafic.

Daca mai trece si o coloana oficiala, e clar, zici ca vine sfarsitul lumii si nimeni nu mai are nimic de facut in afara de a participa la traficul ingrozitor si de a-l face si mai dificil.

In urma unui studiu s-a demonstrat ca barbatii sunt de circa 7 ori mai nervosi in trafic decat femeile. In vederea realizarii acestui studiu, s-au analizat mostre de saliva ale participantilor la trafic.

In timp ce femeile se calmeaza cand dau drumul la radio si incep sa cante, sau suna o prietena si stau putin la povesti, se uita putin in oglinda sau pe o revista, barbatii se enerveaza din ce in ce mai rau fiind frustrati de pierderea timpului.

Prin aceasa atitudine a barbatilor participanti la trafic, creste riscul de accidente.  Datorita gradului de nervozitate, nu mai sunt la fel de atenti la ceea ce se intampla in trafic si se concetreaza mai mult pe starea de spirit din momentul respectiv.

Acest lucru il putem observa fiecare dintre noi atunci cand suntem in trafic. Daca un sofer comite chiar si o greseala minora, totii barbati incep sa claxoneze, sa tipe sa adreseze vorbe precum :” cum ai luat ba permisul ca nu esti in stare de nimic” sau :” cine ti-a pus frate volanul in mana?”, pe cand femeile zambesc si isi vad mai departe de drum.

Mai este si categoria barbatilor care nu suporta femeile la volan si sustin ca ” nu se pricep domn’le femeile la condus”. Asa ca in momentul in care se formeaza o coloana dau vina imediat pe femei : ” sigur din cauza unei femei s-a intamplat asta, sigur e una in fata din cauza careia nu ne miscam mai repede”.

Bineinteles ca femeile sunt mai dragute si nu se consuma in astfel de cazuri afirmand calm: ” hai ia-o tu inainte daca te grabesti”.

Un sfat pentru soferii care se regasesc in acest articol: Dragilor, fiti mai calmi…nu totul se invarte in jurul vostru si nu trebuie sa se dea toata lumea la o parte pentru voi. Luati exemplu de la femeile care trateaza astfel de situatii cu calm.