Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta sa slabesti. Cu toate acestea, utilizarea sa trebuie aprobata in prealabil de un profesionist din domeniul sanatatii.

Multi medici vad bicarbonatul de sodiu ca pe o adevarata resursa pentru a completa multe dintre tratamentele noastre. Vrei sa stii in ce cazuri poti folosi bicarbonat de sodiu?

Desi proprietatile acestui element despre care vom vorbi mai jos au suport stiintific, adevarul este ca nu trebuie sa-l folosesti niciodata fara autorizatia prealabila a medicului tau. De asemenea, amintiti-va intotdeauna ca acest produs nu poate si nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul indicat de profesionist.

1. Bicarbonatul de sodiu si sanatatea rinichilor

Bicarbonatul ar putea fi un supliment bun pentru cei care sufera de insuficienta renala. Dar caruia i se datoreaza aceasta mare virtute?

In primul rand, bicarbonatul este un electrolit natural care ne ajuta sa reglam aciditatea sangelui (nivelul pH-ului). Astfel, ajuta rinichii sa-si indeplineasca functia.

Cu acest criteriu, exista cei care recomanda sa luati o lingura de bicarbonat de sodiu dizolvat in apa la cateva ore dupa cina. In acest fel, in teorie, pH-ul adecvat al sangelui este echilibrat.

Retineti, totusi, ca nu este recomandat sa o luati pe stomacul plin. Consultati un medic inainte de a recurge la acest remediu la domiciliu.

2. Infectia tractului urinar

Cine nu a suferit vreodata o infectie de urina? Este foarte frecventa, mai ales la femei. Bicarbonatul de sodiu ar servi ca o completare la antibioticele prescrise de medic, desi va fi necesar aprobarea acestuia. Il putem lua combinat cu lamaie, de exemplu.

Aceste doua elemente reduc durerea si senzatia de arsura intr-o infectie a tractului urinar. Efectele bicarbonatului au fost dovedite stiintific pentru cazurile de prostatita.

Aceasta virtute se datoreaza efectului presupus al acestei substante alcaline, care ar putea face urina mai putin acida. Prin urmare, nu ar provoca atat de mult disconfort in sistemul urinar, care este deja iritat de infectie. In orice caz, nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa sustina eficacitatea acestuia in toate cazurile.

3. Bicarbonat de sodiu pentru curatarea colonului

Curatarea colonului este esentiala pentru echilibrarea sanatatii corpului nostru. Uneori, aceasta parte a intestinului nostru devine saturata cu elemente toxice si drojdii. Astfel, ne impiedica sa procesam sare si sa obtinem vitamine esentiale precum vitamina K.

Toate acestea ne afecteaza intr-un fel sanatatea, chiar si fara sa ne dam seama. Conform studiilor, bicarbonatul de sodiu actioneaza ca un antiacid capabil sa curete toxinele din tractul gastrointestinal.

Daca insotim aportul de bicarbonat dizolvat in apa cu anumite plante medicinale, am putea reusi sa combatem constipatia si sa intarim sistemul imunitar. Prin urmare, am creste proliferarea tuturor acelor bacterii sanatoase care ne ajuta sa purificam elementele daunatoare.

4. Bicarbonat de sodiu pentru o digestie mai buna

Consumul de bicarbonat dizolvat in apa dupa mese este o resursa eficienta pentru multe persoane, mai ales dupa o cina mai mare decat cea normala. Nu va recomandam sa faceti acest lucru fara aprobarea prealabila a medicului dumneavoastra.

Cand prezentam indigestie, este frecvent sa apara greata, umflaturi si arsuri in piept. In aceste cazuri, ar putea fi util sa luam bicarbonat de sodiu, care ajuta la descompunerea grasimilor si astfel faciliteaza digestia in stomacul nostru.

Daca ceea ce simti de obicei este arsurile la stomac, atunci nu rata ocazia de a bea un pahar cu o lingura de bicarbonat de sodiu pentru a te simti mai bine. Acea arsura va fi atenuata datorita faptului ca reusim sa neutralizam excesul de acid, reducand astfel disconfortul si senzatia de arsura.

Atentie insa, daca vezi ca ai arsuri la stomac de doua-trei ori pe saptamana, consulta-ti medicul pentru a exclude alte boli.

5. Pentru slabit

Ati auzit vreodata ca bicarbonatul de sodiu ne poate ajuta sa ardem grasimile? Desi nu este dovedit de studii stiintifice, se spune ca acest element ne-ar putea da o senzatie de satietate foarte potrivita acestui scop.

Dar mai sunt: ​​bicarbonatul face atat apa, cat si alimentele mai alcaline. In consecinta, creste pH-ul din sange si toate acestea ar putea contribui la digerarea si arderea grasimilor.

Totusi, retineti ca bicarbonatul este doar un supliment si nu trebuie sa depasiti consumul acestuia; Urmati instructiunile medicului dumneavoastra pentru fiecare caz. Daca suferi de orice tip de boala, intotdeauna medicul va indica cel mai potrivit tratament.