Alimentele au diferite efecte atat asupra psihicului, cat si asupra fizicului nostru. O alimentatie echilibrata trebuie sa contina cat mai multe alimente sanatoase consumate intr-o ordine fireasca. Exista alimente ce se pot consuma inaintea mesei pentru a grabi metabolismul, de asemenea anumite fructe in special cele bogate in vitamina C ne cresc imunitatea si ne apara de boli in orice anotimp, exista alimente cu un numar mare de calorii, care ne ajuta sa ne pastram energia pe tot parcursul zilei. Va prezentam mai jos cateva dintre alimentele cele mai cunoscute impreuna cu efectul lor asupra organismului nostru.

Fisticul este un bun stimulator – Efectul sau se mentine la fel de puternic, fie ca este consumat ca atare fie ca este consumat in orice fel de combinatii. El este bogat in grasimi mononesaturate, fibre alimentare, vitamina B6, tiamina, magneziu, fosfor si cupru. Gustul fisticului este apreciat in intreaga lume, el apare atat in preparatele sarate, cat si in preparatele dulci. Fisticul este extrem de folosit in cofetaria turceasca, cu totii cunoastem vestita baclava care are in componenta sa fistic. Efectul afrodisiac al fisticului este recunoscut, tocmai de aceea el este folosit de persoanele ce au probleme cu apetitul sexual.

Nucile sporesc fertilitatea – Nucile sunt o sursa importanta de iod, iodul este extrem de important pentru organismul uman, el fiind atat un bun dezinfectant, cat si un remediu pentru afectiunile legate de glanda tiroida. Nucile de asemenea ajuta la mentinerea sanatatii sexuale, ele sporind fertilitatea. Daca aveti colesterolul crescut consumati nuci pentru a reduce drastic nivelul acestuia, nucile contin grasimi polisaturate, dar si monosaturate (asa numitele grasimi bune). Vitamina E, dar si antioxidantii sunt de asemenea gasiti in nuci.

Portocalele ne energizeaza – Consumul de portocale noaptea, inainte de culcare nu este recomandat, daca doriti sa aveti un somn linistit. Continutul bogat in acid ascorbic scade stress-ul si ne ajuta foarte mult sa trecem peste perioadele mai grele ale vietii care ne pot duce inspre depresie. Portocalele contin vitamina C, aceasta ajuta la cresterea imunitatii si la absorbtia fierului. Persoanele imunodeprimate, dar si persoanele ce se trateaza de anemie prin administrare de fier pot consuma portocale pentru a imbunatati efectele tratamentului medicamentos. Consumul de portocale determina eliberarea oxitocinei – hormon cunoscut sub numele de hormonul dragostei.

Stafidele cresc apetitul sexual – Stafidele sunt extrem de bogate in nenumarate substante nutritive, ele contin vitaminele A, B si C, dar si minerale esentiale cum ar fi potasiul, fierul, calciul si magneziul. Stafidele ne apara de nenumarate tumori ce se pot dezvolta pe parcursul vietii, ele sunt o sursa nebanuita de energie si nu in ultimul rand sunt cele mai bune afrodisiace, in special stafidele de culoare neagra. De asemenea, ele ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar si la echilibrarea tesiunii arteriale.

Avocado poate inlocui carnea – Avocado este un fruct exotic deosebit de bogat in proteine, el putand substitui carnea cu foarte mult succes. Fructul este consumat in special de vegetarieni sau de persoanele carora nu le este recomandat consumul de carne din cauza diferitelor afectiuni. Avocado face minuni in diabet, de asemenea el contine vitaminele PP, E, C, A, B1, B2, B3 si B6.

Morcovul este o enciclopedie de vitamine – Beta – carotenul din morcov este descompus in vitamina A in organismul uman, vitamina care ajuta in imbunatatirea vederii. De asemenea, morcovul ajuta la intarirea oaselor, dar si a sistemului imunitar. Morcovul este o adevarata mina de aur indiferent daca suferim de anumite afectiuni sau nu.

Varza combate 100 de afectiuni – Varza este un detoxifiant puternic. Ea previne aparitia tumorilor, varza rosie este recomandata in diabet. Sucul de varza este extrem de eficient in gastrita, el chiar fiind recomandat de medici in detrimentul medicamentelor. Consumul de varza de trei ori pe saptamana combate anemia, iar in cazul batranilor varza combate procesul de imbatranire prematura. Acidul folic din varza o recomanda pentru consumul pe perioada sarcinii, el fiind astfel preluat de organism in mod natural. Frunza de varza aplicata peste plagi deschide grabeste vindecarea,  de asemenea, pansamentele de acest gen trateaza nevralgiile.

Strugurii sunt recomandati in diete – Strugurii sunt recomandati in cazul persoanelor ce au nevoie de hidratare, ei sunt un bun detoxifiant, fiind recomandati si in curele de slabire. Ca orice alt fruct, strugurii contin extrem de multe vitamine printre care mentionam: complexul B de vitamine, vitamina K, PP, C, A, mineralele sunt si ele prezente in compozitia lor – fosforul, magneziul, fierul, calciul, potasiul si siliciul sunt doar cateva dintre acestea.