Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat pentru PROVINCIANEWS.RO că taxa auto se percepe în continuare, cu o singură excepţie. Vezi care e!

Premierul Victor Ponta a adăugat ieri taxa auto la încă alte 14 “bombe cu ceas moştenite” din timpul guvernării PDL. Totuşi vor fi şi şoferi fericiţi! Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a explicat pentru PROVINCIANEWS.RO că sunt scutiţi de taxa auto cei care cumpără sau vând maşini pe teritoriul României. Executivul a dispus de curând reluarea plăţii taxei.

„A fost vorba despre o evaluare a taxei, ca să evităm infringementul. Taxa auto se plăteşte şi în acest moment şi a fost suspendat doar un articol din Legea 9/2011, adică nu se percepe taxa auto pe piaţa internă”, a declarat Ministrul Mediului.

Nu plătesc taxa auto cei care intră sub incidenţa articolului 4.2 din Lege, articol suspendat, adică cei care vând sau cumpără maşini pe teritoriul RomânieiToţi cei care cumpără sau vând maşini din străinătate vor plăti taxa auto în continuare”, acompletat Rovana Plumb.

Taxa auto ar putea fi suspendată până anul viitor, conform unui proiect de lege care ar putea fi votat astăzi în Parlament.