The Me You Can’t See este titlul primei serii de documentare cu Printul Harry. Documentarul, lansat prin Apple TV+, este debutul in televiziune al fostului membru al familiei regale ca producator, dar apare si ca lider, concentrandu-se pe subiectul despre care stim ca este prioritatea lui: sanatatea mintala.

Lucrarea este deja disponibila pe platforma si il prezinta alaturi de alte vedete care vorbesc despre experientele lor cu diverse afectiuni psihologice si despre modul in care au reusit sa le faca fata. 

Serialul a fost anuntat in aprilie 2019, cand s-a mentionat ca Harry lucra ca co-creator si producator executiv la un documentar despre sanatatea mintala alaturi de Oprah Winfrey, care a devenit una dintre figurile cele mai apropiate de personaj si de sotia sa Meghan. Markle, chiar fiind persoana careia i s-a oferit un interviu exclusiv care a devenit un scandal la nivel mondial (si chiar are propria pagina Wikipedia). In acea conversatie, Harry a vorbit si despre sanatatea mintala si despre motivele pentru care a decis sa plece din familia regala. 

Desi era de asteptat sa soseasca in 2020, a fost amanat de pandemia de Coronavirus pana in acest an, iar toate cele cinci episoade sunt acum disponibile, in care alte figuri precum Lady Gaga, Glenn Close si DeMar DeRozan par sa deschida despre dificultatile lor cu sanatatea mintala. Cantareata pop si-a adus in discutie luptele dupa ce a fost abuzata sexual de un producator cand era adolescenta. Nu a impartasit numele individului. 

In primul episod „Spune cu voce tare”, Oprah ii vorbeste cu Harry despre luptele ei inainte de a-si intalni sotia, Meghan Markle. Ea a remarcat ca nu a procesat moartea mamei sale, Printesa Diana, in perioada de 20 de ani si in timpul lui. inceputul anilor 30. A refuzat sa creada ca are o problema, dar a decis sa intre in terapie si a spus ca datorita acesteia a reusit sa abordeze dificultatile sale in public. El a subliniat ca a suferit de atacuri de panica atunci cand a facut aparitii publice si ca a ajuns chiar sa se apropie de alcool si droguri pentru a face fata traumei sale, deoarece stilul sau de viata ii amintea de mama lui, cu care calatorea cand a avut accidentul. 

In general, seria prezinta problematica sanatatii mintale din diferite perspective, precum si procesul de acceptare a faptului ca exista o problema si procesele pe care aceste cifre le-au urmat pentru a merge mai departe. Winfrey nu este doar un interogator si vorbeste si despre trecutul ei si despre copilaria ei complicata. Harry a impartasit si o metoda de terapie numita EMDR, care l-a ajutat sa faca fata traumei sale. 

Seria a fost bine primita de critici, cu un rating de aprobare de 91% pentru Rotten Tomatoes, totusi, recenziile nu sunt la fel de favorabile pe Metacritic cu un rating de 61 din 100. Modul in care este abordat subiectul este in general aplaudat, mentionand ca sanatatea mintala problemele pot afecta oameni din orice mediu social sau cultural. Cu toate acestea, se concentreaza prea mult pe personaje si pe declaratiile socante pe care le pot face despre viata lor. Fiecare episod dureaza intre 47 si 60 de minute, asa ca se adanceste cu adevarat in figurile principale. 

Acesta este doar ultimul pas in calatoria lui Harry pentru sanatatea mintala. Am mentionat deja primul ei loc de munca la o companie care se concentreaza pe ateliere de wellness, iar urmatoarele productii de televiziune se vor concentra si pe acest lucru. 

Harry mentioneaza ca Meghan Markle l-a inspirat sa urmeze terapie

In timpul documentarului, Harry a vorbit despre ceea ce l-a determinat sa mearga la terapie, mentionand ca a fost o cearta cu Meghan Markle care l-a inspirat: „A fost intalnirea si a fi cu Meghan. Super ca daca nu mergeam la terapie si nu ma repar, ca aveam sa pierd aceasta femeie cu care ma puteam vedea pentru tot restul vietii. Au fost multe invataturi la inceputul relatiei noastre. Ea a fost socata ca a intrat in culisele institutiei Familiei Regale Britanice. Cand a spus: „Cred ca trebuie sa vezi pe cineva”, a reactionat la o cearta pe care am avut-o. Si in acea lupta, fara sa stiu, m-am intors sa fiu Harry de 12 ani.” 

„Am stabilit rapid ca, daca aceasta relatie avea sa functioneze, va trebui sa ma descurc cu trecutul meu pentru ca era furie acolo si nu era impotriva ei. A fost furie si ea a recunoscut-o. A vazut-o, deci cum repar asta? Si a fost un caz in care trebuie sa te intorci in trecut, sa te intorci la punctul traumei, sa o faci, sa o procesezi si apoi sa mergi mai departe.”