In urma cu cateva zile, HBO a lansat in premiera un nou documentar despre crimele copiilor din Atlanta (Mindhunter a abordat si cazul in ultimul sezon), cazul unui criminal in serie care a lasat morti zeci de copii si adolescenti afro-americani.
Intre 1979 si 1981, un barbat a ucis peste 30 de copii in orasul Atlanta, dar, fiind copii afro-americani si familii sarace, cazul nu a reusit sa ramana atat de mult in presa si, in cele din urma, cazul a ajuns la adresa tribunal.Uit fara sa dau raspunsuri. Dupa premiera noului documentar al HBO, Atlanta Crime and Disappearance: The Lost Boys, primarul orasului a decis sa redeschida cazul si sa continue ancheta.
Al doilea sezon din Mindhunter s-a concentrat si pe rezolvarea cazului care a lasat in teroare orasul Atlanta. Intre anii 1970 si 1980, au fost comise o serie de crime cunoscute sub numele de Crimele copiilor din Atlanta, in care un criminal in serie brutal a lasat morti zeci de copii afro-americani. La acea vreme, cazul a starnit indignare pentru ca arata o mare inegalitate in justitie si multi credeau ca arata ca rasismul a ajuns in toate aspectele societatii, iar cand un suspect a fost arestat, multi s-au umplut de indoieli, acuzand politia ca nu a investigat in mod corespunzator. si selectarea unui vinovat fara dovezi suficiente doar pentru a putea inchide cazul.
Ancheta in caz a fost inchisa cu mai bine de 10 ani in urma, cand Wayne Williams a fost gasit vinovat de crime, dar conform politiei, au existat intotdeauna indoieli cu privire la vinovatia lui, ceea ce i-a determinat sa redeschida cazul (posibil, partial, pentru interesul pentru caz dupa ce acesta a devenit punctul central al celui de-al doilea sezon din Mindhunter).
Primarul Atlanta Kisha Lance Bottoms si seful politiei Erika Shields au anuntat ca vor folosi noi tehnologii si progrese in analiza ADN pentru a analiza dovezile legate de cazul Atlanta Child Murders, care, pentru cei care nu stiu (si nu au vazut serialul). ) a fost o serie de crime care au inceput la sfarsitul anilor 1970 si au murit 25 de copii si adolescenti afro-americani.
Keisha Lance avea doar 9 ani cand au fost comise crimele si isi aminteste ca a crescut cu frica de „rapitor”, cand l-au vazut la televizor si au auzit adulti vorbind despre asta, iar acum isi doreste raspunsurile pe care nu le-au putut obtine. timp .
Crimele au inceput in 1979 si s-ar fi incheiat in 1981, au avut loc in zona metropolitana Atlanta si se crede ca numarul real al criminalului este de 31 de persoane, in principal copii si adolescenti, desi printre victime se numara si cativa adulti.
In acei doi ani, oamenilor le era frica sa iasa in strada, sa-si lase copiii in pace si chiar sa vorbeasca cu strainii. La inceput, s-a crezut ca ar putea fi opera unui grup rasist, dar ancheta a relevat ca este vorba despre un singur criminal in serie. In 1981, Williams, un promotor de club, a fost arestat si condamnat pentru uciderea a doi adulti, dupa ce politia a gasit pe cadavre fibre din masina lui.
Odata retinuta, politia s-a convins ca acest barbat este responsabil pentru toate crimele de copii din Atlanta, dar au reusit sa-l condamne pentru cele doua crime doar din lipsa probelor. De la inceput, Williams si-a mentinut nevinovatia, spunand ca politia a manipulat dovezi pentru a-l incadra (motivat rasial).
Pe langa Williams, fostul agent FBI John Douglas, cel care a scris cartea pe care se bazeaza serialul, si familiile victimelor au spus ca nu sunt siguri ca Williams este vinovat, dar ancheta nu a fost redeschisa pentru a nu-l exonera pe Williams. , dar pentru a descoperi adevarul, dovediti-l vinovat si indepartati orice indoiala cu privire la caz.
Shields a spus ca exista inca niste cutii pline cu dovezi care nu au fost niciodata analizate, care ar putea dezvalui mai multe despre caz si despre vinovatia sau inocenta lui Wayne Williams. Politia spune ca are o responsabilitate fata de familiile victimelor si de aceea au decis sa redeschida cazul (si multi cred ca Mindhunter, si acum documentarul, le-a creat mai multa presiune pentru a face acest lucru acum). Multe rude ale victimelor cred ca Williams este nevinovat, ca a ucis doar adulti sau ca nu a ucis toti copiii, asa ca si ei vor raspunsuri. Ei chiar cred ca totul ar fi putut fi opera Ku Klux Klan.
Kisha Lance a explicat ca doreste ca publicul sa stie ca a facut tot ce le-a stat in putere pentru a descoperi adevarul, pentru a se asigura ca nu sunt uitati si pentru a face lumea sa stie ca vietile negre chiar conteaza.
Williams este vinovat? Politistii spun ca toate probele il indica deja (un test ADN l-a legat de caz in 2010), dar aceasta noua ancheta va solutiona problema odata pentru totdeauna. Bottoms spune ca acum ca tehnologia s-a imbunatatit, s-ar putea sa obtina mai multe raspunsuri sau cel putin siguranta ca au intr-adevar omul potrivit.