Foarte multi tineri care isi doresc o profesie de avocat isi pun tot felul de intrebari. Din pacate, de cele mai multe ori, acestia nu gasesc raspunsuri care sa ii multumeasca. In cele ce urmeaza, vom incerca pe cat posibil sa oferim informatii cat mai utile despre profesia de avocat.

In foarte multe situatii vei avea impresia ca nu stii nimic

Suna destul de trist si descurajator, dar acesta este purul adevar. Facultatile de drept din tara noastra nu pregatesc studentii cu adevarat pentru ceea ce acestia urmeaza sa faca. Tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori vei avea impresia ca nu stii mai nimic, desi poate ai invatat extrem de mult in timpul facultatii.

In anii de stagiu te vei simti destul de frustrat, dar nu uita ca toti avocatii trec prin asta si cu siguranta vei avea foarte multe de invatat. Pe avocatonline.xyz poti gasi informatii destul de utile. Important este sa fii perseverent si cu siguranta vei constata ca in scurt timp vei dobandi experienta necesara pentru a deveni un avocat foarte bun.

La inceput nu vei petrece prea mult timp in instanta

Un tanar avocat care se afla la inceput de drum isi doreste sa petreaca mult timp in instanta. Ei bine, acest lucru nu se intampla, si asta pentru ca la inceput, accesul la o clientela stabila este destul de dificil. Increderea se construieste in timp, iar avocatul pe care il vei avea drept maestru nu te va trimite in instanta pana ce nu stapanesti foarte bine situatia.

Asadar, va trebui mai intai sa te obisnuiesti cu rigorile unei sedinte de judecata. In plus, este recomandat sa te inscrii pe listele de asistenta judiciara, fiindca in acest mod vei dobandi experienta si incredere. De asemenea, asigura-te ca ai cunostinte foarte bune despre legislatia romana.

Tinuta de serviciu va deveni un fel de uniforma

Ca si avocat nu te poti imbraca pur si simplu in ceea ce doresti. Pentru a inspira incredere clientilor tai este nevoie sa porti tinute elegante. Mai mult decat atat, in instanta va trebui sa porti intotdeauna o roba. Potrivit legii, orice avocat are obligatia profesionala de a purta roba, indiferent de grad.

Codurile vestimentare in aceasta profesie sunt business formal si business casual, in functie de locul exercitarii profesiei precum si de persoanele cu care avocatul intra in contact.

Nu vei gasi intotdeauna solutia la speta cu care te confrunti

La inceput de drum, frustrarile vor fi cu siguranta multiple. Printre acestea, se va numara si frustrarea datorata faptului ca nu vei avea intotdeauna solutia la speta cu care te confrunti. Acest lucru este perfect normal, mai ales in cazul tinerilor avocati.

Domeniul dreptului este extrem de vast, ceea ce inseamna ca spetele care se pot ivi in practica pot fi destul de inedite. Prin urmare, este necesar sa studiezi in amanunt doctrina, si mai ales jurisprudenta. Nu este nici o rusine sa ceri ajutor unui coleg cu mai multa experienta.

De cele mai multe ori vei lucra peste program

Vor exista foarte multe situatii in care va trebui sa ramai peste program. Poti lucra chiar si in zilele de odihna sau de sarbatori. Chiar si asa, cu siguranta satisfactia va fi foarte mare, pentru ca vei avea foarte multe de invatat si te vei perfectiona intr-un timp mult mai scurt. In plus, iti vei crea o clientela care iti va fi de un real folos pe viitor.