Beneficiile academice ale lecturii sunt numeroase. Ceea ce este mai rar remediat este modul în care aceste abilități se suprapun în starea socială. Abilitățile sociale sunt o parte vitală a creșterii și dezvoltării copilului. În timp ce ne-am conectat din ce în ce mai mult pe frontul digital, devenim mai puțin conectați în viața de zi cu zi.
Mai mulți copii au crescut în acest mediu al tehnologiei moderne. Pe măsură ce se deplasează la maturitate și pe piața muncii, învățarea metodelor adecvate de interacțiune socială la vârsta fragedă sunt foarte importante. Cărțile pot îmbunătăți aceste abilități.
Cititul îmbunătățește concentrarea și răbdarea
În general, este cunoscut faptul că cititul îmbunătățește focalizarea și concentrarea în academicieni si copii. Parintii ar trebui sa le sugereze celor mici sa citeasca mai multe carti pentru copii. Același accent este esențial pentru interacțiunea socială. Gândiți-vă la numeroasele trăsături cruciale ale unui bun convertitorist: abilitatea de a vă acorda toată atenția și să vă prezentați în acest moment, să așteptați ca partenerul dvs. să-și termine ideea înainte de a vă adăuga propria dvs. opinie și să rămână în conversație, chiar dacă a devenit plictisitoare sau o sursă de conflict. Sună ca o carte, nu-i așa? Cărțile îi ajută pe copii să dezvolte răbdarea și concentrarea, făcându-i mai buni la conversație și rezolvarea conflictelor.
Cititul cărților mărește empatia
Abilitatea de a intra în mintea altcuiva, de a simți ceea ce simt ceilalti și de a înțelege gândurile lor, pare un concept greu de realizat. De fapt, copiii nu s-au născut cu abilitatea de a simți empatia. Ei învață această abilitate prin interacțiunea socială cu familia, colegii lor și societatea în general. Din fericire, cărțile pot ajuta cu asta. Cercetările arată că ficțiunea te transpune în mintea unei alte persoane, ne permite să experimentăm fiecare provocare, să simțim fiecare emoție și triumf față de adversități chiar alături de personajele noastre favorite. Acest lucru stimulează sistemele din creier și dezvoltă capacitatea de a empatiza cu alte ființe umane.
Cititul cărților îmbunătățește rezolvarea problemelor sociale
În plus față de învățarea empatiei, cărțile au o ofertă nesfârșită de exemple de interacțiune socială de la ceilalți pentru a învăța. Scene pline de dialog de caractere arată copiilor eficienți – și ineficienți – modalități de a gestiona conflictul. Permite copiilor să experimenteze o serie de dispoziții și emoții pe care nu le pot experimenta în viața de zi cu zi. Experimentarea acestor emoții într-un mediu “sigur” permite copilului să se gândească la modul în care ar putea reacționa într-o situație similară, pregătindu-i pentru viitoarele interacțiuni. Acest lucru face ca dezvoltarea lor emoțională să fie mai bine rotunjită și mai matură. Carti interesante pentru cei mici poti gasi pe cautsite.ro.
Cărțile oferă subiecte pentru învățare
În plus față de rezolvarea problemelor, cărțile dețin standardul de aur pentru scânteia discuției gândirii, indiferent de vârsta pe care o aveți. Cărțile oferă copiilor subiecte care ar putea să nu vină în conversațiile de zi cu zi. Cartile ajută la dezvoltarea logicii, dar este, de asemenea, perfectă pentru discuții de grup! Poate că cel mai bun beneficiu este totuși cel pe care l-ați creat atunci când citiți cu un copil: o legătură sănătoasă și durabilă.