Andrew Garfield nu este cel mai rau Om Paianjen, de fapt, niciunul dintre cei 3 actori care au aparut in No Way Home nu a fost rau in rolul lui Spiderman, dar este actorul grupului care merita mult mai mult credit si recunoastere decat a primit.

Cariera lui poate nu a fost la fel de exploziva precum cea a lui Timothee Chalamet, de exemplu, dar Andrew Garfield a aparut in multe filme bune si a primit mai multe nominalizari la diferite premii pentru ele, dar mai lipseste ceva si ca este al lui. Oscar pentru cel mai bun actor, care este premiul la care a fost nominalizat in 2017, dar nu a castigat.

Este unul dintre acei actori pe care nu ii vedem prea mult, nu ne satureaza lansand mai multe filme in fiecare an, dar este unul dintre cei care capteaza toata atentia de fiecare data cand apar intr-o scena si care, de-a lungul lui cariera, a demonstrat ca are o mare capacitate de a transforma si de a aduce la viata oameni si personaje memorabile, de la cele bazate pe povesti adevarate (cum ar fi cazul unui soldat cu o dilema morala), pana la cele care au aparut initial pe paginile carti si benzi desenate.

Si nu spunem ca cazul lui este ca cel al lui Leo DiCaprio inainte de The Revenant, dar este clar ca Academia ii datoreaza un Oscar si ca acesta este anul in care ar putea sa-l obtina in sfarsit.

Va avea Andrew Garfield primul Oscar?

Garfield a castigat o nominalizare la Oscar in 2022 pentru cel mai bun actor pentru rolul sau din Tick, Tick…Boom! si a sunat ca si favorit din cauza The Eyes of Tammy Faye, care spune povestea adevarata a unei femei care a devenit lider religios, desi pana la urma a primit o singura mentiune.

Garfield este unul dintre candidatii care suna puternic si, desi categoria sa este plina de mari actori, are sanse mari sa castige premiul. Principala sa competitie este Will Smith pentru King Richard (care este un film bun, dar nu cel mai bun dintre favoritii la Oscar) si Benedict Cumberbatch, care a avut o performanta stralucitoare in The Power of the Dog.

Garfield a fost nominalizat pentru cel mai bun actor intr-un film, comedie sau muzical la Globurile de Aur din 2022 (unde Smith a fost marele castigator ca actor intr-o drama) si a devenit castigatorul invingandu-l pe Leonardo DiCaprio („Don’t Look Up”) , Peter Dinklage („Cyrano”), Cooper Hoffman („Licorice Pizza”) si Anthony Ramos („In inaltimi”) , asa ca cu siguranta are o sansa la acel Oscar.

De asemenea, a fost nominalizat pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru The Eyes of Tammy Faye la Houston Film Critics Society Awards, ceea ce inseamna ca industria ii acorda multa atentie in acest moment.

Pentru ce filme a meritat un Oscar?

Acesta a fost filmul care ia dat prima sa nominalizare la Oscar. Garfield a jucat rolul medicului armatei al Doilea Razboi Mondial Desmond T. Doss, care a servit in timpul bataliei de la Okinawa si a refuzat sa ucida oameni, devenind primul om din istoria Americii care a castigat o medalie de onoare fara sa fi tras cu o arma.

Boy A

John Crowley , care a regizat si filmul Brooklyn, se afla in spatele acestei drame care urmareste povestea lui Jack Burridge (Garfield), care este eliberat din inchisoare dupa ce a petrecut ani de zile pentru o crima pe care a comis-o cand era doar un copil si cine i-a distrus viata si i-a luat posibilitatea de a avea un viitor normal.

Tacere

Acest film nominalizat la Oscar a fost regizat de Martin Scorsese. Garfield a impartasit ecranul cu Adam Driver si Liam Neeson , care joaca rolul unui grup de preoti iezuiti din secolul al XVII-lea care calatoresc in Japonia pentru a-si cauta mentorul pierdut, care se presupune ca si-a abandonat credinta dupa ce a calatorit acolo.

Never Let Me Go

Acest film se bazeaza pe unul dintre cele mai bune romane ale lui Kazuo Ishiguro si ii prezinta pe Carey Mulligan, Keira Knightley si Andrew Garfield ca trei tineri care au crescut intr-un centru misterios unde au fost monitorizati tot timpul si nu li s-a permis sa aiba contact cu lumea exterioara.. Ei au stiut intotdeauna ca nu sunt normali si ca atunci cand vor deveni adulti isi vor sacrifica viata pentru ca altii sa se poata recupera de boli, dar cand va veni momentul, vor raspunsuri si asta ii determina sa caute oamenii care i-au facut. ce sunt ei.

Reteaua sociala

In acest film cu David Fincher, Garfield il joaca pe partenerul care l-a ajutat pe Mark Zuckerberg sa creeze Facebook si sa transforme platforma intr-o afacere de un milion de dolari, dar care mai tarziu a devenit un fel de inamic si a incercat sa-l judece pe fondator, astfel incat sa i se acorde recunoasterea si compensatia pe care o merita pentru participarea sa.