Lumea a avut intotdeauna o fascinatie ciudata pentru detectivi, de la romanele Sherlock Holmes si cartile cu mister Agatha Christie, pana la emisiunile TV din anii 1950 si filmele in care cineva ca Humphrey Bogart isi punea o palarie si un trenci si cutreiera strazile oraselor mari pentru a descoperi adevarul din spatele celor mai grave cazuri de crima, jaf si disparitii misterioase.

Cele mai bune povesti politiste si thrillere creeaza dependenta nu numai pentru ca ne permit sa traim aventuri prin altii, ci pentru ca ne hranesc curiozitatea incetul cu incetul pana cand devenim dependenti disperati sa rezolvam fiecare caz si fiecare mister.

Sherlock Holmes este cel mai faimos si ne-a oferit instrumentele pentru a spune mai multe si mai bune povesti care ne testeaza propriile instincte si capacitatea noastra de a conecta cele mai subtile probe, iar acum exista un intreg gen dedicat spunerii povestilor acelor barbati. si femeile care intra in mintea criminalilor pentru a afla adevarul, si ca sa o putem face impreuna cu ei.

Netflix si HBO au deja cateva seriale de detectivi de top, de la povestea unui fost politist cu o problema de memorie care incepe sa banuiasca ca este ucigasul pe care il cauta, pana la revenirea unui personaj clasic din anii ’60. .

Acestea sunt unele dintre cele mai deranjante seriale de detectivi de pe Netflix si HBO si va vor tine cu atentie pana cand veti rezolva fiecare mister.

Perry Mason

Noul serial HBO tocmai a fost lansat si multi il considera deja cel mai bun de pe platforma. Inspirat din romanele lui Erle Stanley Gardner si din serialele de televiziune din anii 1960, Perry Mason urmareste un detectiv din Los Angeles din anii 1930, traumatizat de ororile razboiului, care investigheaza un caz de rapire, care il face sa descopere partea intunecata a unui oras care este recuperandu-se din Marea Depresiune si acum este marcata de crima si violenta.

Mozaic

Acest thriller cu Sharon Stone si creat de Steven Soderbergh urmareste uciderea misterioasa a unui scriitor de carti pentru copii intr-o comunitate mica si izolata din Utah. Scandalul devine mediatizat si il pune in frau pe detectivul responsabil de investigarea lui, care trebuie sa ajunga la extreme si sa-si incalce propriile reguli pentru a afla adevarul.

Detectiv adevarat

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Colin Farrell si Mahershala Ali joaca in serialul Nic Pizzolatto, care este deja un clasic HBO. In trei sezoane, serialul urmareste detectivii insarcinati cu descifrarea si rezolvarea unei serii de crime confuze si fara margini care se ciocnesc cu viata lor personala, cu dramele lor interne si cu modul lor special de a rezolva omuciderile, ceea ce ii determina uneori sa actioneze in exterior. a legii.

Mindhunter

Inspirat de povestea adevarata a investigatorilor FBI care i-au intervievat pe cei mai rai ucigasi in serie din istorie pentru a crea primele profiluri criminale din istorie, Mindhunter a lui David Fincher urmareste o pereche de detectivi care, pe masura ce se implica in investigatiile celor mai tulburatoare cazuri, calatoresc prin tara. pentru a intervieva o serie de criminali brutali pentru a incerca sa inteleaga cum functioneaza mintile ucigasilor.

Sapte secunde

Acest thriller incepe cu moartea unui baiat afro-american in Jersey City, baiatul a fost ucis de un ofiter de politie si asta provoaca cresterea tensiunii in oras. Cazul a fost acoperit pentru a evita haosul, dar familia baiatului nu se va opri la nimic si va incepe o cautare intensa si periculoasa pentru a afla adevarul.

Marcella

Anna Friel joaca intr-unul dintre cele mai bune seriale de detectivi Netflix. Marcella Backland este o fosta detectiva londoneza care este chemata din nou in actiune pentru a rezolva o crima care i se pare prea familiara, dar ancheta se complica atunci cand incepe sa sufere o serie de intreruperi de curent si cazul incepe sa se conecteze cu viata ei. , ceea ce o face sa piarda urma realitatii si sa inceapa sa banuiasca ca ea insasi ar putea fi implicata in crima.

Alienistul

Dakota Fanning, Luke Evans si Daniel Bruhl vor juca in aceasta serie pentru fanii cazului Jack the Reaper. Aici, ilustratorul John Moore face echipa cu psihologul criminalist Dr. Laszlo Kreizler si o femeie asistent de politie pentru a investiga un criminal in serie din New York-ul de la sfarsitul secolului al XIX-lea care ucide prostituate.