A fi demotivat este, fara indoiala, unul dintre cele mai rele sentimente din lume. Simti ca nu ai nicio directie si, in ciuda faptului ca nu te bucuri sa ajungi nicaieri, nu simti nicio urgenta sau dorinta de a face efortul de a-ti schimba situatia.

Desi aceasta poate parea o situatie sumbra, nu va ingrijorati! Motivatia este ca banii; chiar daca nu ai nimic din el in acest moment, poti oricand sa obtii mai mult, astfel citeste mai mult pe mezi unde vei gasi citate motivationale pentru momentele grele in care vei avea nevoie de inspiratie si motivatie.

Daca citesti asta, cel mai probabil te-ai intalnit cu un zid de demotivare si te-ai intrebat de ce ai putea trai asta si ce actiuni poti lua pentru a scapa de el.

1. Lucrezi fara scop

Cel mai mare motiv pentru care cineva se poate simti demotivat este ca isi traieste viata fara scopuri sau intentii.

Daca traiesti o viata fara scop, esti obligat sa treci prin miscari fara nici un simt al directiei, simtind ca faci lucruri pur si simplu de dragul de a face lucruri, mai degraba decat pentru a lucra spre ceva ce iti doresti.

Suna cunoscut?

Din fericire, demotivarea cauzata de lipsa scopului vietii poate fi remediata cu usurinta. Tot ce trebuie sa faci pentru a lucra la acest factor demotivational este sa-ti dai seama ce cauti de la viata si sa stabilesti obiective specifice, de dimensiuni mici si realizabile, care te pot ajuta sa ajungi acolo.

2. Lipsa ta de motivatie provine din frica

Cand ne temem de progres, refuzam sa mergem inainte, ramanand blocati intr-un anumit moment al vietii noastre care ne permite sa realizam atat de multe in fiecare zi. Fie ca acesta este un obstacol pe care ti l-ai creat in viata profesionala sau in viata personala, devine mai dificil sa te eliberezi de acest ciclu pe masura ce trece fiecare zi. Aceasta, la randul sau, se manifesta prin nemultumire si demotivare.

3. Faci lucruri din motive gresite

Corpul nostru stie cum sa reactioneze in orice situatie data, iar lipsa de motivatie care te tine poate fi un rezultat direct al ceea ce faci.

Spuneti, de exemplu, ca in prezent lucrati la un loc de munca care plateste bine, dar nu este cu adevarat implinitor. Stii ca lucrezi pentru stabilitatea financiara si asta te tine acolo, dar nu este cu adevarat ceea ce vrei sa faci. Acest lucru te epuizeaza incet si, pentru ca pozitia nu iti ofera niciun scop, nu ai nicio motivatie reala sa continui cu pozitia.

4. Acceptati prea multe si sunteti coplesit

Este grozav sa fii ambitios si, de asemenea, este perfect sa asumi destul de multa munca si sa obtii cat de mult poti in timpul zilei. Cu toate acestea, atunci cand iei prea mult, te intinzi prea subtire si te arzi destul de repede.

Daca esti prea coplesit de numeroasele proiecte pe care le urmaresti, este mai putin probabil sa vrei sa le faci. Daca ramaneti in urma, va mai pierdeti motivatia si ajungeti sa nu va bucurati de sarcinile pe care ar trebui sa le indepliniti si pierdeti dorinta de a le indeplini.

Cheia pentru a ramane motivat cu orice este sa asumi cat mai mult posibil, fara a-l face neplacut. A fi capabil sa-ti treci peste zi fara a te simti stresat si presat de timp te ajuta in mare masura sa-ti pastrezi scopul si motivatia intacte.

Daca te simti coplesit, este important sa inveti abilitati mai bune de gestionare a timpului si mai multe despre limitarile tale, pentru a-ti crea imediat un program mai bun.

5. Este posibil sa aveti de-a face cu simptomele unei boli mintale

Desi simptomele bolii mintale sunt usor de detectat pentru unii, altii pot face fata unei boli mintale fara sa o suspecteze vreodata.

De exemplu, exista o multime de profesionisti care se confrunta cu distimia de ani de zile, care este o forma de depresie de grad scazut, care lasa individul capabil sa se angajeze in ziua lor, dar ofera totusi simptomele clasice de oboseala si lipsa de motivatie.

6. Obiectivele tale sunt prea mari

A avea obiective este necesar pentru a duce o viata cu scop. Cu toate acestea, este posibil ca obiectivele tale sa fie de fapt la sursa problemei tale actuale de motivatie.

Daca obiectivele tale sunt prea mari si te astepti prea mult de la tine, nu vei fi motivat sa renunti la acel obiectiv in mod constant. Pasii mai mici sunt mult mai usor de realizat si va vor mentine motivat pentru a atinge obiectivul final mai mare.

7. Te angajezi in autosabotaj

Poate ca simti ca nu ai abilitatile necesare pentru a trece. Poate crezi ca altii nu cred ca esti capabil de realizare si te saboteaza intentionat si te impiedica sa mergi mai departe.

In ambele cazuri, lipsa ta de motivatie se poate datora dorintei tale de a-ti impiedica cresterea, mai degraba decat de a-ti dezlantui si a-ti demonstra lumii maretia.

De ce simti ca nu esti capabil de ceea ce vrei sa faci? Daca este invers, de ce simti ca altii nu cred ca esti capabil?