Potrivit calendarului mayaş, în 21 decembrie anul acesta vine sfârşitul lumii. Dar nu peste tot!

Două sate necunoscute au căpătat celebritate mondială datorită predicţiilor mayaşe.

Shirinje şi Bugarach

Un micut sat din Turcia, Shirinje, situat nu departe de Kusadasi, a stârnit în ultima vreme un interes deosebit în rândul turiştilor din întreaga lume. Acesta ar putea fi unul dintre puţinele locuri din lume care ar supravieţui sfârşitului lumii, conform calendarului mayaş. Satul se găseşte în zona Selcuk, în raionul oraşului antic Efes.

“Datele din acest calendar ar spune că doar satul nostru şi încă unul din Franţa ar putea rămâne intacte după trecerea acestei date profeţite de mayaşi. Şi acum, în satul nostru, care până acum era total necunoscut, vin oameni din întreaga lume”, a spus acesta, citat de Actualno.

Bugarach este satul din Franţa care ar urma să fie scutit de efectele devastatoare ale Apocalipsei. Preţurile de la Bugarach au explodat: o sticlă de apă din fântâna satului costăa nu mai puţin de 15 euro. De asemenea, un fermier local le pune turiştilor la dispoziţie casa lui pentru 1.200 de euro, doar în noaptea cu pricina. În schimb, primarul se străduieşte să-i descurajeze pe “turiştii apocalipsei”, pentru că se teme că-i vor întoarce satul pe dos.

“Kituri de supravieţuire” cu vodcă

În schimb, o companie din Siberia profită de acest context şi vinde kituri pentru supravieţuire care conţin produse necesare în pragul marelui sfârşit. În caz că vă întrebaţi care va fi “programul” de Apocalipsă, ruşii vă propun să beţi vodcă şi să scrieţi un jurnal. Pentru 28 de dolari puteţi cumpăra kitul medical care conţine, printre altele, o sticlă cu alcool, un notepad şi un creion. Este puţin probabil ca aceste obiecte să vă ajute să supravieţuiţi, dar măcar vă vor ajuta să vă luaţi gândul de le ce e mai rău.

Apocalipsa provoacă depresii

Agenţia spaţială americană a avertizat recent publicul în privinţa unui pericol real legat de zvonurile despre presupusul „sfârşit al lumii” în luna decembrie a acestui an: aceste zvonuri fac un mare rău persoanelor mai sensibile şi în special copiilor şi adolescenţilor predispuşi la depresie. NASA primeşte un mare număr de mesaje pe email şi scrisori de la diverse persoane care îşi exprimă teamă şi îngrijorarea, iar marea majoritate a acestor persoane sunt copii şi adolescenţi.
Unii dintre aceştia mărturisesc că nu mai pot să mănânce şi să doarmă normal, iar alţii vorbesc chiar despre sinucidere.