1 EUR = 4.4252
1 USD = 3.8932
Senin
749 mmHg
2 m/s
ZĂPADĂ de 2 METRI, azi, într-un loc superb din România

Turistii se pot bucura in acest weekend de un strat record de zapada, de doi metri, la peste 2.000 de metri altitudine, in Masivul Fagaras, la Balea Lac.

Zapadă de doi metri

Turistii se pot bucura in acest weekend de un strat record de zapada, de doi metri, la peste 2.000 de metri altitudine, in Masivul Fagaras, la Balea Lac, unde exista singurele constructii de gheata din Romania - un hotel, o biserica si trei igluuri -, dar unde exista un risc insemnat de producere de avalanse, de gradul 3 pe o scara de la 1 la 5, conform meteorologilor, transmite Agerpres.

Risc insemnat de producere de avalanse se inregistreaza si in Masivul Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

La Balea Lac exista si o avertizare emisa sambata dimineata de vant puternic. Rafalele de vant pot depasi 80 - 90 km pe ora. Deocamdata, reprezentantii Cabanei Balea Lac au spus ca telecabina de la Balea, singurul mijloc de transport pana la altitudinea de 2.034 de metri, functioneaza. Daca vantul va deveni prea puternic, transportul pe cablu va fi oprit.

Cei care urca la Balea Lac trebuie sa se astepte nu doar la zapada din belsug, dar si la frig. Ziua, maxima poate ajunge la maximum minus 3 grade Celsius, iar noaptea la minus 11 grade Celsius. Cei care se vor caza in iglu sau in Hotelul de Gheata vor suporta temperaturi de maximum minus 2 grade, conform proprietarilor.

Pentru a urca la Balea Lac cu telecabina, turistii trebuie sa achite un bilet de 30 de lei de persoana. Telecabina functioneaza zilnic, intre orele 9.00 si 17.00 si este pornita daca exista minimum zece persoane.

  • CELE MAI NOI
  • CELE MAI COMENTATE
  • CELE MAI CITITE
  • 3h
  • 24h
  • 7z
  • 30z
VĂ RECOMANDĂ
VĂ RECOMANDĂ